Arama sonuçları

2019 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?

2019 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?

2019 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır? 2019-YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylar üniversite tercihlerini geçtiğimiz 23-29 Temmuz tarihleri arasında tamamladı. Şimdi Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanlarıyla tercih yapan adayların aklındaki soru “Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?”

2019 YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM, yayımladığı 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili bir tarih vermiyor. Ancak YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapacağı belirtiliyor.

Üniversitelere bu yıl da elektronik kayıt olacak. Tüm devlet üniversiteleri ile isteyen vakıf üniversiteleri elektronik kayıtlarını 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapacak.

ÖSYM, İKİ HAFTA İÇİNDE AÇIKLIYOR

ÖSYM, genel olarak yerleştirme sonuçlarını 2 hafta içinde açıklıyor. Geçen yıl 7-14 Ağustos tarihleri arasında tercihler yapılmış, 31 Ağustos’ta da sonuçlar açıklanmıştı. Bu durumda da 8-9 Ağustos’ta yerleştirme sonuçlarının açıklanması sürpriz olmaz.

Üniversite kayıtlarının da 19 Ağustos’ta başlayacağı dikkate alındığında ve bir önceki hafta da 10-14 Ağustos tarihleri resmi bayram tatili olduğuna göre en kötü olasılık sonuçlar 15-16 Ağustos’ta açıklanır. Ama bu durumda da yerleşen öğrencilerin kayıt evraklarını tamamlamak için zamanları olmaz.

KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİYOR?

Bir yükseköğretim programına yerleşen öğrenciler 19-23 Ağustos tarihleri içerisinde kayıtlarını yaptırmazsa haklarını yitirecek. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri.

ASKERLİK DURUMLARI GÖRÜLECEK

YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecek. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerek.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil),  Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek.

30-07-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş