Arama sonuçları

2020 DGS tercihleri: Nasıl tercih yapacaksınız?

2020 DGS tercihleri: Nasıl tercih yapacaksınız?

2020 DGS tercihleri: Nasıl tercih yapacaksınız? Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) tercih işlemleri başladı. Tercih işlemleri 2 Ekim saat 23.59’da son bulacak.

2020 DGS TERCİHLERİ: NASIL TERCİH YAPACAKSINIZ?

Tercihlerinizi ÖSYM’nin aday sayfasından TC kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaksınız. Tercihler için 2020-DGS Başvuru Kılavu’nu incelemeniz gerekiyor.

TABLOLARI İNCELEYECEKSİNİZ

Tercihlerinizi yaparken ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan tablolardan yararlanmanız gerekiyor. Bu tablolarda hangi ön lisan sprogramlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri yer alıyor. Bu bilgileri Tablo-2’de bulabilirsiniz.  Tablo-2 üç bölümden oluşuyor. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerek.

AÇIK ÖĞRETİM DÜŞÜNENLER

Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunlu. Tercihlerinizi sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1’deki lisans programlarından yapmanız gerekiyor.

TERCİHLERİ YAPARKEN

Tablo-2’nin bölümlerinde mezun olunacak/olunan ön lisans alanıbulunarak hangi alanlardaki lisans programlarını tercih edilebileceği belirlenecek. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacak. Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecek.

NASIL YERLEŞTİRİLECEKSİNİZ?

Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmakta. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yol. Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretimlisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacak.

30 TERCİH HAKKI VAR

Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecek. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değil.  Tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacak. Mutlaka ekranda “2020-DGS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir” ifadesini görmelisiniz.

25-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş