Arama sonuçları

2020 'Engelsiz Üniversite Ödülleri' yarın sahiplerini bulacak

2020 'Engelsiz Üniversite Ödülleri' yarın sahiplerini bulacak

2020 'Engelsiz Üniversite Ödülleri' sahiplerini bulacak. YÖK tarafından düzenlenen ve üniversitelerde engelli öğrencilerin eğitim hayatına katılmasını teşvik edici gerekli uyarlamaların yapılmasını hedefleyen ödüller, sahiplerini bulacak. 

2020 'ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİ' SAHİPLERİNİ BULACAK

Engelsiz Üniversite Ödülleri 2018 yılından bu yana veriliyor. Engellilerin sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler gerçekleştirmiş yükseköğretim kurumlarına “Mekanda Erişilebilirlik”, “Eğitimde Erişilebilirlik” ve “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” olmak üzere 3 ayrı kategoride “Engelsiz Üniversite Bayrakları” veriliyor. Ayrıca farklı engelli gruplarına programlarını erişilebilir kılan üniversitelere “Engelsiz Üniversite Program Nişanı” ödülleri verilecek.

ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BAYRAKLARI

Üniversitelerin Engelsiz Üniversite Bayraklarını alabilmeleri için belli kriterleri, belli ölçülerde sağlamaları gerekiyor. Pek çok üniversitede bu bağlamda komisyonlar kurularak çalışmalar başlatılmış, kriterleri sağlamak için verilen gayretler engelsiz üniversite ekosistemine katkı sağlamıştır. Mekanda erişilebilirlik kriterleri sağladığında turuncu bayrak, eğitimde erişilebilirlik kriterleri sağlandığında yeşil bayrak, sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik sağlandığında ise mavi bayrak verilmektedir.

116 ÜNİVERSİTEDEN 841 BAŞVURU

Üniversitelerdeki engelli öğrencilere yönelik farkındalığın artması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasına teşvik edici bir unsur olan Engelsiz Üniversite Ödülleri'ne 116 farklı üniversite tarafından toplam 841 adet başvuru yapıldı. Bu başvurular farklı alanlardan oluşan ve kendi alanlarında uzman panelistlerce değerlendirilerek  “2020 - Engelsiz Üniversite Ödülleri”ni almaya hak kazanan yükseköğretim kurumları belirlendi.

Koronavirüs salgını nedeniyle tören video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek. 

23-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş