Arama sonuçları

2020 LGS: Anadolu liselerinde sınıf mevcudu 40’a kadar çıkacak

2020 LGS: Anadolu liselerinde sınıf mevcudu 40’a kadar çıkacak

2020 LGS: Anadolu liselerinde sınıf mevcudu 40’a kadar çıkacak. Sınavla öğrenci alacak liselerin listesinin ve kontenjanlarının yer aldığı Liseye Geçiş Sınavı (LGS)  başvuru kılavuzuna göre sınavla öğrenci alan Anadolu liselerinde sınıf mevcutları 40’a kadar çıkabilecek. Fen ve sosyal bilimler liselerinde bu sayı 34 olacak.

LGS başvuru kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte sınavla öğrenci alacak liselerin kontenjanları da belli oldu. Bazı Anadolu liselerindeki kontenjan artışında rekor kırdı.

2020 LGS: ANADOLU LİSELERİNDE SINIF MEVCUDU 40 OLACAK

Aralarında kontenjanı 50, 100 artan okullar olduğu gibi 270 kişi artanlar bile var. Örneğin Ümraniye Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi rekoru kırdı. Geçen yıl kontenjanı 210 olan okulun, 270 kontenjan artışı ile bu yıl alacağı öğrenci sayısı 480’e çıkarken, bu okulda 12 tane 9’ncu sınıf şubesi olacak. Bu durumda da sınıflar 40’ar kişilik olacak. Bu okulda olduğu gibi kontenjan artışı yüksek olan okullarda şube başına düşen öğrenci sayısı 40 olarak hesaplandı.

Aralarında Kabataş Erkek Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi, Beyoğlu Anadolu Lisesi’nin de yer aldığı bazı liselerde ise sınıflar 34 kişi olarak ayarlandı. Galatasaray Lisesi’nde ise 5 tane şube açılacağı için sınıflar 20’şer kişilik olacak.

Bu arada fen ile sosyal bilimler liselerinde ise sınıflar 34’er kişilik olacak.

YÖNETMELİK KAÇ KİŞİ OLACAK DİYOR?

Peki liselerde sınıf mevcutları kaç kişi oluyor? Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre Anadolu liselerinde, Anadolu imam hatip liselerinde, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu meslek programlarında, çok programlı Anadolu liselerinde, mesleki ve teknik eğitim merkezlerinde ve mesleki eğitim merkezlerinde bir şubeye alınacak öğrenci sayısı 34 olacak. Ancak öğrenci kayıt alanındaki öğrenci sayısının yoğunluğu ve zorunlu hallerde okulun fiziki şartları da dikkate alınarak bu sayı 40’a kadar artırılabilecek. Fen ve sosyal bilimler liselerinde ise öğrenci sayısı bir şubede 30 olacak ama duruma göre 36’ya kadar çıkabilecek.

 

 

 

 

04-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş