Arama sonuçları

2020 LGS: İkinci nakilde de yerleşemeyen ne olacak?

2020 LGS: İkinci nakilde de yerleşemeyen ne olacak?

2020 LGS: İkinci nakilde de yerleşemeyen ne olacak? Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirdiği LGS  nakil uygulamasının ikincisinin sonuçları yarın açıklanacak. Son kez yapılacak bu LGS  nakil yerleştirme sonuçlarından sonra LGS kapsamında yapılan merkezi yerleştirmeler son bulacak.

 

2020 LGS: İKİNCİ NAKİLDE DE YERLEŞEMEYEN NE OLACAK?

LGS yerleştirme sonuçları ile birlikte öğrenci ve veliler tercih listesi içinde yer alan sınavlı ya da sınavsız öğrenci alan okullardan hangilerine yerleştiklerini görebilecek. Bazı öğrenciler ise herhangi bir okula yerleşmemiş de olabilecek. Yerleşen öğrencilerin kayıt yaptırmalarına gerek yok. Öğrencilerin kayıtları yerleştikleri okullara otomatik olarak yapılıyor.

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecek. Tercih yapmayan veya tercihleri doğrultusunda hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler liseye kaydedilecek. Açık lise istemiyorsanız ya imam hatip ya da meslek liselere, ekonomik gücünüz yetiyorsa özel okulu seçeceksiniz.

23-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş