Arama sonuçları

2020 LGS: Kovid-19 teşhisi konanlar ile ateşi olan, burnu akan öğrenci sınava nasıl girecek?

2020 LGS: Kovid-19 teşhisi konanlar ile ateşi olan, burnu akan öğrenci sınava nasıl girecek?

2020 LGS: Kovid-19 teşhisi konanlan ile ateşi olan, burnu akan öğrenci sınava nasıl girecek? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) görevli öğretmenlerin hem hangi kurallara uyacağını açıkladı hem de sınavın nasıl gerçekleşeceğine ilişkin bilgileri verdi.

Öğrenciler sınav sıralarına  maskeleri ile gelecek ama sınav başladıktan sonra maskelerini çıkarabilecek. Sınav görevlisi öğretmenler ise sınav süresince tıbbi maske takmaya devam edecek ve cerrahi eldiven kullanacaklar.

Peki sınava Kovid-19 teşhisi alan, 14 günlük süresini henüz tamamlamayan ya da ateş, burun akıntısı gibi ‘şüpheli’ belirtileri olan öğrenciler nasıl girecek?

2020 LGS: KOVİD-19 TEŞHİSİ KONANLAR İLE ATEŞİ OLAN, BURNU AKAN ÖĞRENCİ SINAVA NASIL GİRECEK?

 

MEB, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sınavda görevli öğretmen, sınav görevlileri, salon başkanları ve bina sorumlularının uyacağı kurallar açıklandı. Bu kurallar arasında Kovid-19 şüphesi görülen öğrencilerin de sınava nasıl alınacağı da belirlendi.

KOVİD-19 TEŞHİSİ OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN

Sınava girecek öğrencilerden Kovid-19 tanısı konan öğrenciler için alınacak sınav tedbir hizmetleri, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda Bölge Sınav Yürütme Komisyonları tarafından belirlenecek. Bu öğrenciler için gerekli tüm önlemler alınacak. Kovid-19 tanısı konmuş öğrencilerin salonlarında görev yapan gözetmenler öğrenci ile 1 metreden daha yakın mesafede olacaklar ise maskeye ek olarak yüz koruyucusu kullanacak. Bu öğrenciler sınav sürecinde maskelerini çıkarmayacak.

 

ÖĞRENCİLERE ŞU UYARI YAPILACAK

Öğrenciler sınav binasına alınmadan önce sınav saatini beklerken, Kovid-19 açısından sınav sürecinde dikkat etmeleri gereken noktalar, Bina Sınav Komisyonu ya da sınav görevlileri tarafından şöyle anlatılacak:

“Değerli öğrencilerimiz, ciddi solunum yolu belirtileriyle seyreden COVID-19 nedeniyle sınav sürecinde almanız gereken önlemler hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz. Ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum güçlüğü şikâyeti olan, COVID-19 olan veya son 14 gün içerisinde COVID-19 vakası ile teması olan öğrencilerimiz okul girişinde görevlilere bilgi vermelidir. Endişeniz olmasın şikayeti olan öğrencilerimiz sınava alınacaktır. Şikayeti olanların bilgi vermesi sınav sürecinde sizin, sınav görevlilerimizin sağlığı ve uyulması gereken tedbirlerin belirlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Okul içinde, bahçesinde ve diğer kalabalık ortamlarda sosyal mesafe (en az 1 metre, 3-4 adım) kuralına lütfen dikkat ediniz. Maske takınız ve maskenizi çıkarmayınız. Sağlığınızı önemsiyoruz. Lütfen bu önlemlere uyunuz. Başarılar dileriz.”

KOVİD-19 ŞÜPHESİ GÖRÜLENLER NE OLACAK?

Bu öğrencilerin yanı sıra ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum güçlüğü gibi COVID-19’u düşündürecek şikâyetleri olanlar ile son 14 gün içerisinde kesin COVID-19 vakası ile teması olan öğrencilerin giriş katında bulunan ayrı bir salonda sınava girmeleri sağlanacak. Ancak bu öğrenciler ile kesin Kovid-19 olan öğrenciler için aynı salonda olmayacak. Farklı bir salonda sınava girecekler. Bu öğrenciler de sınavı tıbbi maske ile tamamlayacak. Bez maske kullananların maskeleri tıbbi maske ile değiştirilecek.

18-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş