Arama sonuçları

2020 LGS: Örnek sorular artık birinci dönem müfredatından hazırlanacak

2020 LGS: Örnek sorular artık birinci dönem müfredatından hazırlanacak

2020 LGS: Örnek sorular artık birinci dönem müfredatından hazırlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  7 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için örnek soruları yayımlamaya devam edecek. Bundan sonraki örnek sorular, sadece birinci dönem müfredatından hazırlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aldığı kararla 2020 LGS sınavının kapsamını yalnızca birinci dönem konuları olarak belirledi. Sınavın tarihinde de bir değişiklik olmayacağını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu.

2020 LGS: ÖRNEK SORULAR ARTIK BİRİNCİ DÖNEM MÜFREDATINDAN HAZIRLANACAK

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, pervinkaplancom’a yaptığı açıklamada örnek soruların sınava kadar yayımlanmaya devam edeceğini söyledi. Özer şöyle dedi:

“Biliyorsunuz Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi Bilim Kurulu, tüm süreci değerlendirdi ve tavsiye kararları aldı. Buna göre de LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sadece birinci döneminin sonuna kadarki müfredatta yer alan konuların sorulması kararı alındı. İkinci dönemde bir ay kadar bir süre yüz yüze eğitim yapılmıştı ama bu dönemde Elazığ ve Malatya depremlerinde bölgedeki öğrencilerimiz okullara gidememişlerdi. Bunları da düşünerek, bu karar alındı.

ÖRNEK SORULARI YAYIMLAMAYA DEVAM

Biz örnek soruları yayımlamaya devam edeceğiz. Bundan sonra da sınava kadar sorular yayımlanacak. Bu sorular artık sadece 1. Dönem müfredatının kazanımlarına yönelik olacak.”

27-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş