Arama sonuçları

2020 LGS: Sınav için başvuru yapmanıza gerek var mı?

2020 LGS: Sınav için başvuru yapmanıza gerek var mı?

2020 LGS: Sınav için başvuru yapmanıza gerek var mı? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvurularının otomatik olarak yapılacağını açıkladı. Ancak velilerin aklında soru “Herhangi bir işlem yapmayacak mıyız?” oluyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle okullar şimdilik 30 Nisan’a kadar açılmayacak. Yaklaşık 1.7 milyon öğrencinin katılması beklenen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için ise herhangi bir erteleme görünmüyor. Sınavın açıklandığı gibi 7 Haziran’da yapılması planlanıyor.

2020 LGS: SINAV İÇİN BAŞVURU YAPMANIZA GEREK VAR MI?

LGS başvuru kılavuzu ise 3 Nisan’da çıkacak. Kılavuzun ardından ise her yıl sınava girmek isteyen öğrenciler için velileri başvuru yapıyordu. Ancak bu yıl MEB başvuruların otomatik olarak yapılacağını açıkladı. Yani başvuru yapmanıza gerek yok. Tüm öğrenciler sınava girecek kabul edilerek, tümü için kayıt oluşturulacak.

Velilerin bu konudaki soru işaretlerini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklama ile giderdi. Selçuk şöyle dedi:

"Her çocuğumuzu sanki sınava başvurmuş gibi kabul ettik. İsteyen tabii ki girmeyebilir. Ama velilerin strese girmemesi, başvuruda sorun çıktı mı, internette kesiklik oldu mu gibi bir takım endişeler yaşamaması için böyle bir karar aldık."

01-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş