Arama sonuçları

2020 LGS: Sorular okullar açıkken işlenen konulardan çıkacak

2020 LGS: Sorular okullar açıkken işlenen konulardan çıkacak

2020 LGS: Sorular okullar açıkken işlenen konulardan çıkacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin gireceği sınavların kapsamı ve yaz tatiliyle ilgili açıklamalarda bulundu. NTV’de canlı yayında soruları yanıtlayan Selçuk’un açıklamasından satır başları şöyle:

SORULAR OKULLAR AÇIKKEN İŞLENEN KONULARDAN ÇIKACAK

Biz MEB olarak senaryolar üzerinde çalışıyoruz. Bunlar bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımızın yapılan çalışmalara bağlı fotoğrafa bağlı. Sınavlar konusunda erteleme sınavlar konusunda ertelenmesi konusunda bir karar verecek olursak bizim olasılıklar dahilinde gördüğümüz ve tedbirini almak zorunda olduğumuz konu. Şu anda ertelenecek diye bir şey söz konusu değil. Ama ertelenebilir konusu da var.

Lise giriş ve üniversite sınavlarıyla ilgili. YÖK ve ÖSYM ile irtibatlı bazı değerlendirmeler yaptık. Öğrencilerimizin gireceği LGS sınavında okul açıkken işlenen konular hangisi ise onlardan sorumlu olacağına ilişkin bir senaryomuz da söz konusu. Tüm konuları içeren bir sınav paketimiz de var. Sadece okul açıkken işlenen konuların sorularını içeren paket de var. Veli ve öğrenciler rahat olsunlar. Uzaktan eğitim sürecinde velileri öğrencileri zorlamaya sokmak istemeyiz. Sadece okullar açıkken işledikleri konulardan  sınava girecekler. Çok net olarak

SINAVLAR ERTELENİR Mİ?

Sınavın ertelenmesi tamamen sürece bağlı. Şu anda bizim erteleme ile ilgili bir kararımız yok.

18-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş