Arama sonuçları

2020 LGS ve YKS tarihlerinde değişiklik var mı?

2020 LGS ve YKS tarihlerinde değişiklik var mı?

2020 LGS ve YKS tarihlerinde değişiklik var mı? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) koronavirüs önlemleri için okulların tatil edilmesiyle en çok sorulan LGS ve üniversite sınavlarının tarihleriyle ilgili soruyu hazırlanan bir videoyla yanıtladı.

Bakanlık sosyal medya hesabındaki videoyla şu bilgileri verdi:

2020 LGS VE YKS TARİHLERİNDE DEĞİŞİKLİK VAR MI?

Liselere ve üniversitelere giriş sınavlarının tarihlerinde plananan bir değişiklik yoktur. Bakanlığımıza bağlı tüm okul öncesi eğitim kurumları tatil kapsamındadır. Özel okullarımız da tatil kapsamındadır. Öğretmenlere 16-22 Mart arasında 15 ders saatlik ücretlendirme yapılacaktır. 23-27 Mart arasında ise üzerindeki ders saatine göre ücretlendirme yapılacaktır. Bakanlığımıza bağlı kurumlarda yapılacak tüm sosyal etkinlikler ve eğitim programları ileri bir tarihe ertelenmiştir.”

ÇALIŞAN ANNELERİN DURUMU NE OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da çocukları okula gitmeyen çalışan annelere yönelik çalışma olup olmadığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

“Türkiye’de olduğu gibi bütün ülkelerde bu tür tatiller oluyor. Bizim Hane Halkı Araştırmaası’na göre 5-13 yaş arasındaki çalışan anne oranımız yüzde 27 civarında. Bu konusa biz bütün dünyada olduğu gibi velilerimizin de desteğini bekliyoruz. Eğer daha üst bir karar alınma ihtiyacı olursa bu zaten yapılan çalışmalar çerçevesinde değerlendirilir.”

16-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş