Arama sonuçları

2020 LGS’ye Doğru Semineri: ide Okulları’nda öğrenci, veli ve öğretmenlerle buluştuk

2020 LGS’ye Doğru Semineri: ide Okulları’nda öğrenci, veli ve öğretmenlerle buluştuk

2020 LGS’ye Doğru Semineri: ide Okulları’nda öğrenci, veli ve öğretmenlerle buluştuk. Liseye Geçiş Sistemi (LGS) bu yıl üçüncü kez uygulanacak. Ancak bu yılın yani 2020’de Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrenciler için de velileri için de sıkıntılı bir yıl olacak. Çünkü sınava girecek öğrenci sayısı dolayısıyla yerleşecek öğrenci sayısı artacak.

 

2020 LGS, önümüzdeki Haziran ayında gerçekleştirilecek. 8’nci sınıf öğrencilerinin katılacağı bu sınavın sonuçlarıyla öğrenciler LGS puanıyla öğrenci alacak okullara yerleştirilecek. Ancak bu yıl sınava girecek öğrenciler 2019-2020 öğretim yılında 8’nci sınıfta okuyan öğrenciler 4+4+4 eğitim yasasıyla ilkokul birinci sınıfa başlayanlar.

 

2020 LGS’YE DOĞRU SEMİNERİ: İDE OKULLARI’NDA ÖĞRENCİ, VELİ VE ÖĞRETMENLERLE BULUŞTUK

2012-2013 öğretim yılında ilkokula başlayan öğrenci sayısı bu yasadaki “Eylül ayının sonunda 66 ayını dolduranlar zorunlu 1’nci sınıfa başlayacaklar” maddesi yüzünden rekor sayıya ulaştı. Her yıl okula başlayan öğrenci sayısı 1.2 milyon iken, 2012-2013 öğretim yılında bu sayı 1.8 milyonu buldu. Yani 600 binin üzerinde öğrenci okullu oldu. İşte bu öğrenciler 2020 yılında  Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek.

LGS’YE KAÇ ÖĞRENCİ GİRECEK?

Sınava katılımın da yüzde 85 olduğu dikkate alındığında 2020 LGS’ye yaklaşık 1.6 milyon öğrenci girecek. Geçmiş yıllara göre 600 binden fazla öğrenci LGS’de yarışacak. Bu yüzden de sınavla ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan liselerin kontenjanlarının artırılması, yeni okulların yapılması gerekecek. Aksi halde devlet liselerinde ikili eğitim kaçınılmaz olacak.

İşte ide Okulları’nda gerçekleştirdiğimiz LGS’ye Doğru seminerinde hem bu konuyu ve yaşanabilecek sorunları tartıştık hem sınavın yapısını, sorularını, bu sınava nasıl hazırlanmak gerektiğini.

Öğrenci ve velilerin yanı sıra ide Okulları Genel Müdürü Bünyamin Çelikten, Okul Müdürü Dilek Yakar, Ortaokul Müdür Yardımcısı Melih Ertunç başta olmak üzere okul yöneticileri ve öğretmenler de seminerin dinleyicileri arasında yer aldı.

-

 

-

17-09-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş