Arama sonuçları

2020 LGS’ye Doğru: TED Kdz. Ereğli Koleji öğrenci ve velileriyle buluştuk

2020 LGS’ye Doğru: TED Kdz. Ereğli Koleji öğrenci ve velileriyle buluştuk

2020 LGS’ye Doğru: TED Kdz. Ereğli Koleji öğrenci ve velileriyle buluştuk. Bu yıl 8’inci sınıfta okuyan öğrenci sayısı yaklaşık 1.8 milyonu buldu. Oysa her yıl 1.2 milyon çocuk ilkokul birinci sınıfa başlar. Bu nedenle de liseye geçiş sınavına da yaklaşık olarak bu sayıda öğrencinin girmesi beklenir.

Ancak bu yıl diğer yıllardan farklı olacak. Çünkü bu yıl 8’nci sınıfa okuyan öğrenci sayısı 1.2 milyon değil, 1.8 milyon oldu. Bunun nedeni de 2019-2020 öğretim yılında yani bu yıl 8’nci sınıfta okuyan öğrenciler 4+4+4 eğitim yasasıyla ilkokul birinci sınıfa başlayan çocuklar. Sınava katılım oranı da geçen yıl yüzde 85’in üzerinde olduğu için bu yıl sınava katılacak öğrenci sayısının yaklaşık 1.6 milyon olması bekleniyor.

2020 LGS’YE DOĞRU: TED KDZEREĞLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ VE VELİLERİYLE BULUŞTUK

Bu yıl Liseye Geçiş Sistemi (LGS) bu yıl üçüncü kez uygulanacak. Bu sene 8’nci sınıfta okuyan öğrenci sayısının geçen yıla göre 600 binden fazla olması da 2020 Liseye Geçiş Sınavı’nı (LGS) farklı kılacak. Önümüzdeki haziran ayında gerçekleştirilecek LGS’de öğrencileri nelerin beklediği de hem veli hem de öğrenciler için merak konusu.

Bu kez biz de LGS’ye Doğru seminerlerinde Türk Eğitim Derneği (TED) Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları öğrenci ve velileri ile buluştuk. Önce 7 ve 8’nci sınıf öğrencilerine 2020 LGS’de onları nelerin beklediğini, sınava nasıl hazırlanmaları gerektiğini anlattık. Ardından da LGS velilerine çocuklarına nasıl destek olacaklarını, LGS yerleştirme sistemini ve dikkat etmeleri gerekenleri aktardık.

SINAV HAKKINDA BİLGİLENDİRME

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları Genel Koordinatörü ve Lise Müdürü Nilay Hanlıoğlu öğrencileri ve velileri sınav ve süreçleri hakkında bilgilendirmek için semineri düzenlediklerini anlattı.

1967 yılında kurulan kolejin mezunları arasında yer aldığını anlatan Hanlıoğlu, mezun olduğu okulda önce öğretmen ardından da yönetici olarak çalışıyor. Hanlıoğlu, “Bu çok heyecan hem de gurur verici” diyor.

-

-

 

-

 

 

-

 

 

20-09-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş