Arama sonuçları

2020 LGS: Yerel yerleştirme nedir? Nasıl tercih yapılır?

2020 LGS: Yerel yerleştirme nedir? Nasıl tercih yapılır?

2020 LGS: Yerel yerleştirme nedir? Nasıl tercih yapılır? 2020 Liseye Geçiş Sistemi (LGS) tercihleri 20-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Tercihler için son başvurular 29 Temmuz saat 17.00’de son bulacak. LGS yerleştirme sonuçları ise 10 Ağustos’ta açıklanacak.

20 Haziran’da yapılan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının 16 Temmuz’da açıklanmasından ardından artık tercih süreci de başladı. LGS tercihlerinde ilk adım yerel yerleştirme tercihleri. Yani sınavsız öğrenci alan liseler için yapılacak tercihler.

Peki LGS yerel yerleştirme nedir, nasıl yerleştirme yapılır?

2020 LGS: YEREL YERLEŞTİRME NEDİR? NASIL TERCİH YAPILIR?

LGS tercihlerinizi e-okul üzerinden de yapabilirsiniz bir ortaokul müdürlüğünden de. Ama listenizin ortaokul müdürlüklerinde onaylanması gerek.

LGS yerel yerleştirme tercihleri tüm öğrenciler için zorunlu. Sadece LGS puanıyla okul tercih edebilmek için de yerel tercih yapacaksınız aksi halde sınavla öğrenci alan liselerin ekranı açılmayacak. Ayrıca özel okula ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış olanlar için de ekran açılmayacak.

YEREL TERCİH NASIL YAPILACAK?

Yerel yerleştirme için toplam 5 tercih hakkınız var. İlk 3 okulu kendi kayıt alanınızdan seçeceksiniz. Aynı okul türünden sadece 3 tane seçebilirsiniz. Hangi okullar var: Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi.

YEŞİL RENK: Kendi kayıt alanınızdaki okullar. İkamet adresinize göre belirleniyor.

MAVİ RENK: Komşu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.

KIRMIZI RENK: “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devamdevamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir.

YEREL YERLEŞTİRME KRİTERLERİ NEDİR?

Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara.

Öğrencilerin ikamet adresleri.

Okul başarı puanının üstünlüğü.

Okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.

KİM DAHA AVANTAJLI?

Tercih edilen lise bakımından:

Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden; Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanlarındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecek.

Yerleştirmede, Okul Başarı Puanı yüksek olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecek.

Yerleştirmede, 8’inci sınıfta okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısı az olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir.

YEREL YERLEŞTİRMEDE EŞİTLİK OLURSA

 Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla:

1.8’inci 6’ncı sınıf yılsonu başarı puanı üstünlüğüne

2.7’nci 6’ncı sınıf yılsonu başarı puanı üstünlüğüne

3.6’ncı sınıf yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

20-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş