Arama sonuçları

2020 LGS yerleştirmeleri: Modelleme yapıyoruz, mağduriyet olmayacak

2020 LGS yerleştirmeleri: Modelleme yapıyoruz, mağduriyet olmayacak

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin (TÖZOK)  “Eğitimde Yeni Akımlar” temasıyla düzenlediği 19’ncu Eğitim Sempozyumu'nda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili açıklama yaptı. Selçuk, artan öğrenci sayısını dikkate alarak, yerleştirmelerle ilgili modellemeler yaptıklarını ve mağduriyet yaratılmayacağını söyledi.

Bu yıl 8’nci sınıfa okuyan öğrenci sayısı 1.2 milyon değil, 1.8 milyon. Bu öğrenciler 7 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sistemi (LGS) içinde hem Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) girecekler ve sınavla öğrenci alan okulları tercih edecekler. Aynı şekilde sınavsız liselere de bu öğrenciler yerleştirilecek. Ancak öğrenci sayısının artması da yerleştirme ile ilgili soruları akla getiriyor. Çünkü bu yıl 8’nci sınıfta okuyan öğrenciler 4+4+4 eğitim yasasıyla ilkokul birinci sınıfa başlayan çocuklar. 60-66 aylık çocuk sayısı 600 binin üzerinde.

2020 LGS: MODELLEME YAPIYORUZ, MAĞDURİYET OLMAYACAK

Bakan Selçuk’a öğrenci sayının artığını söyleyerek, nasıl bir planlama yapıldığı soruldu. İşte Selçuk’un yanıtı:

“Bizim işimiz çözüm üretmek. 600 bin çocuk bizim. Bu çocuklar seneye 9’da okuyacaklar. Ama hangi senaryolarla, hangi yöntemlerle okunacak? Genel bir havuz olarak düşünmüyoruz. Biz bu yerleştirmeleri il, ilçe ve mahalle bazında çalışıyoruz. Buna göre çözüm üretiyoruz. Çözüm bulunacak. Modelleme çalışması yapılıyor. Yaz sonuna kadar değerlendirilecek.

İL, İLÇE VE MAHALLE SEVİYESİNDE ÇALIŞIYORUZ

Biz bu konuyu da bugün konuşmuyoruz. 2012 yılından bu yana gündemde olan konu. Simülasyonlarını modellerini çıkardık. Kaç derslik kaç öğrenci var? Bunlarla ilgili hangi verilerimiz var? Hangi senaryolar olacak? 2012 bu yana gündemde olan bir şekilde üniversite bu senaryoları çalışıyoruz. Mağdur olmamalarıyla ilgili ilçe mahalle seviyesinde analiz ediyoruz.

29-01-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş