Arama sonuçları

2020 LGS’ye ‘korona’ engeli: Bu sene yurtdışında yapılmayacak

2020 LGS’ye ‘korona’ engeli: Bu sene yurtdışında yapılmayacak

2020 LGS’ye ‘korona’ engeli: Bu sene yurtdışında yapılmayacak. Liseye geçiş sınavları her yıl yurtdışındaki ülkelerdeki Türk Büyükelçilikleri ile konsolosluklarda yapılıyordu. Bu yıl ise koronavirüs nedeniyle sınav yapılamayacak.

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) Türkiye’de olduğu gibi yurtdışında da yapılan bir sınav. Yıllardır lise sınavları başta KKTC olmak üzere başta Türk okullarının bulunduğu ülkelerde de yapılıyor. Ancak bu yıl koronavirüs salgını yüzünden sınav KKTC dışında başka bir ülkede yapılmayacak.

2020 LGS’YE ‘KORONA’ ENGELİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) konuyla ilgili genelge yayımladı. Genelgede 20 Haziran Cumartesi günü iki oturum halinde yurtiçinde ve yurtdışında sınavın yapılmasının planlandığını hatırlatıldı. Genelgede, ““Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının devam etmesi nedeniyle adı geçen sınavın yurtdışı sınav merkezlerinde yapılmaması, KKTC’de ise yapılmasına” denilerek, sınavın sadece KKTC’de olacağı belirtildi.

Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre birçok ülke koronavirüs nedeniyle öğrencilerin sınav için toplanmasına sağlık gerekçesiyle izin vermedi.

31-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş