Arama sonuçları

2020 YKS: Başvuruda son gün, nelere dikkat etmelisiniz?

2020 YKS: Başvuruda son gün, nelere dikkat etmelisiniz?

2020 YKS: Başvuruda son gün, nelere dikkat etmelisiniz? Yaklaşık 2.5 milyon adayın katılımı beklenen 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular bugün son buluyor. Adaylar internetten bireysel olarak saat 23.59’a kadar başvuru yapabilir. YKS ise 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak. Sonuçlar ise 23 Temmuz’da açıklanacak.

Tüm adaylar YKS için başvurmak zorunda. Buna 2019 TYT puanını kullanmak isteyenler de dahil. TYT ise sınava ilk kez girecek tüm adaylar için zorunlu. Sınava başvuru merkezlerinden ya da bireysel olarak başvurabilirsiniz. Son sınıflar okullarından ya da başvuru merkezlerinden, mezunlar ise internet ya da isterse başvuru merkezlerinden yapabilirler. İnternetten başvuru yapacaksanız fotoğraf ve eğitim bilgilerinizin güncel olması gerek.

2020 YKS: BAŞVURUDA SON GÜN, NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

 

Aday Başvuru Formu’nu doldururken, tüm bilgilerinizin doğru olması gerektiğini unutmayın. Aday Başvuru Formu’ndaki bilgilerin gerçeğe uygun olmasından tümüyle siz sorumlusunuz. Yanlış bilgi verildiğinin tespiti hâlinde, adayların sınav sonuçlarına ilişkin bütün haklarını geçersiz sayılır.

2020-YKS’YE GİRMEDEN 2019-TYT PUANINI KULLANMAK İSTEYENLER SEÇENEĞİ

 

“2019-TYT puanım 200 ve üzeridir, 2020-YKS’nin hiçbir oturumuna girmeden 2019-TYT puanımı kullanmak istiyorum”  seçeneğini, 2019-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan 2020-TYT dahil 2020-YKS’nin hiçbir oturumuna girmek istemeyen adaylar işaretleyecek. 2019-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan, 2020-YKS’nin hiçbir oturumuna katılmadan 2019-TYT puanını kullanmak isteyenlerin (özel yetenekle öğrenci alan programlara başvurmak isteyen adaylar da dâhil) 2020-YKS’ye başvuru yapmaları zorunludur. Aksi halde puanlarını 2020 YKS’de kullanamaz.

 

 

FOTOĞRAFINIZA DİKKAT EDİN

Başvuru merkezinde geçerli fotoğrafı olmayanların web kamerayla çekilecek fotoğrafı da elektronik ortama aktarılacak. Geçerli fotosu olanların fotoğraflarının çekilmesi sistem tarafından engellenmekte. Bu kural nedeniyle başvuruda fotoğrafı yeniden çekilemeyen adaylardan fotoğrafının değişmesini talep edenler, bu taleplerini başvurularını tamamladıktan sonra ÖSYM’ye Genel Amaçlı Dilekçe örneği, son 3 ay içerisinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf (Fotoğrafın arkasına TC Kimlik Numarası yazılmalıdır.) ve varsa fotoğrafını değiştirme talebinin nedenini belirten belge ile sınava başvuru süresince ve sınava başvuru süresi tamamlandıktan sonraki ilk 5 gün içinde ÖSYM SHDB’ye başvuruda bulunacak.

Web kamerayla çekilecek fotoğrafın, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmesi gerektiğinden, adayların bu hususa dikkat etmeleri gerek. Sınav günü bu fotoğrafa bakacaklar. Fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalı. Adayın kimliğini belirlemede, fotoğrafından tanınmasında güçlük çekilmesi halinde salon başkanının adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalı.

 

BİREYSEL BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

 2020-YKS’ye bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasında “ADAY İŞLEMLERİ” alanındaki açıklamalar doğrultusunda başvuru işlemlerini yapacaklar ve süresi içinde sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 3 Mart 2020 tarihinde, saat 23.59’da sona erecek.

Burada şuna dikkat edeceksiniz. Başvuru bilgilerinin sisteme kaydının yapılması için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir.” açıklamasının mutlaka görülmesi, sınav ücretinin yatırılması, aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün yazıcıdan alınarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerek.

 

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

 

Bankaya yatırabileceğiniz gibi bu bankalar kılavuzun son sayfasında verilir. ÖSYM sitesinden işlemler bölümünde ödemeler alanından kart ile de yapabilirsiniz. Bankadan işlem yaptığınızda da sınav adı bilgilerinizi kontrol edin. Başvuru ücretini ödemek için 4 Mart son tarih. Ücretini ödemeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacak.

03-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş