Arama sonuçları

2020 YKS başvuruları: Kim nasıl başvuracak?

2020 YKS başvuruları: Kim nasıl başvuracak?

2020 YKS başvuruları: Kim nasıl başvuracak? 2.5 milyondan fazla adayın merakla beklediği 2020 YKS Başvuru Kılavuzu çıktı. Başvurular 6 Şubat-3 Mart tarihleri arasında yapılacak. Bu süre içerisinde başvurunuzda değişiklik yapabilirsiniz. Bu süre içinde başvurunuzu yapamazsınız geç başvuru günü var. 18-19 Mart tarihlerinde başvuru yapabilirsiniz. Burada ücret artıyor. Her oturum için 105 TL. 3 oturuma da gireceksiniz 315 TL ödeyeceksiniz.

2020 YKS BAŞVURULARI: KİM NASIL BAŞVURACAK?

2019-TYT Puanı 200 ve Üzeri Olanlar: Puanını 2020 YKS’de hiçbir oturuma girmeden kullanmak istiyorlarsa o zaman sadece başvuru yapacak ve 20 TL ödeyecek. Geç başvuru için ise 30 TL ödenecek. Fakat unutmayın tekrar TYT’ye girmeyecek olsanız bile başvurmanız gerek. 

0.5 ham puan kuralı 2020 YKS için de geçerli. Adayların TYT puanlarının hesaplanabilmesi için hesaplanabilmesi Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0.5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekiyor. AYT ve YDT puanlarının hesaplanabilmesi için de adayların ilgili testlerin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekiyor.

SON SINIF ÖĞRENCİLERİ NASIL BAŞVURU YAPACAK?

Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar; başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapacak.

MEZUNLAR NASIL BAŞVURU YAPACAK?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı yani Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğrafı olanlar ile eğitim bilgisi (Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, MEB e-okul veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme bulunmayanlar) adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir. 

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapacaklar. 

EĞİTİM BİLGİLERİNİ KONTROL EDİN 

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı bilginiz var ve başvuru işleminizi herhangi bir başvuru merkezinden yapmanız gerekiyorsa başvuru merkezine gitmeden önce ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine TC Kimlik Numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak sistemde bulunan eğitim bilgilerinizi kontrol ediniz.

05-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş