Arama sonuçları

2020 YKS: Bu sütunlar ne anlatıyor? Öğrenmeden tercih yapmayın

2020 YKS: Bu sütunlar ne anlatıyor? Öğrenmeden tercih yapmayın

2020 YKS: Bu sütunlar ne anlatıyor? Öğrenmeden tercih yapmayın. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapacaksınız. Tercihler bireysel olarak ÖSYM sitesi üzerinden yapılacak. Tercihleriniz için kullanacağınız kaynak ise 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu. Bu kılavuzda hem tercihlerin kuralları, dikkat etmeniz gereken noktalar hem de üniversitelerin programları ile ilgili bilgiler yer alıyor.

2020 YKS: BU SÜTUNLAR NE ANLATIYOR?

Her programın karşısında puan türü, kontenjanı, özel koşulları, akademisyen sayıları gibi birçok bilgi yer alıyor. İşte bu bilgileri dikkate alarak tercih listenizi oluşturmanız gerekiyor. Öncelikle ön lisans programlarını seçmek için Tablo-3, lisans programları için de Tablo-4’ü kullanacaksınız.

Peki bu tablolarda her bölümün karşısında hangi bilgiler yer alıyor?

TABLO-3 HANGİ SÜTUN HANGİ BİLGİYİ VERİYOR?

Ön lisans tercihlerinizi yaparken kullanacağınız bu tablodaki bilgiler, 9 sütun halinde yer alıyor. İşte bu sütunların hangi bilgileri içerdiği:

Tabloda, her üniversitenin adından sonra bu üniversitede yerleştirme yapılacak yükseköğretim programlarının kodları (1) numaralı sütunda.

Adları (2) numaralı sütunda.

Programın öğretim süresi (3) numaralı sütunda.

Programın puan türü (4) numaralı sütunda.

05-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş