Arama sonuçları

2020 YKS: Ek yerleştirme tercihleri için son gün

2020 YKS: Ek yerleştirme tercihleri için son gün

2020 YKS: Ek yerleştirme tercihleri için son gün. YKS 2020 için başvurular, 23 Eylül saat 23.59’da başvurular son bulacak. Başvurular bireysel olarak internet üzerinden yapılacak. Ek yerleştirme başvuru ücreti ise 20 TL. Bu ücreti 24 Eylül 2020 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecek. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacak. Ancak şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından yerleştirme ücreti alınmayacak.

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ İÇİN SON GÜN

Ek yerleştirmeye, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanlarıyla tercih yapan ancak yerleşemeyen ya da hiç tercih yapmayan adaylar ile özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlara yerleşenler katılabilecek. Ek yerleştirme tercihleri ilk merkezi yerleştirmede dolmayan ve yerleştiği halde kayıt yaptırmayanlar yüzünden boş kalan kontenjanlar için yapılacak.

24 TERCİH HAKKI VAR

Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24'ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek. Ancak tüm tercihleri doldurmak zorunlu değil.

2020-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3’teki ön lisans programları ile Tablo 4’teki lisans programlarını, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Örneğin adayın puanı 257.796 ise Kılavuzda bu puana eşit ve daha düşük olan programları yazabilecektir. 257.797 puanlık bir bölümü dahi yazamayacaktır.

2020-YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabilecekler.

Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24'ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilirler.

23-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş