Arama sonuçları

2020 YKS: Hukuk okuyacakları mezuniyette ‘icra sınavı’ bekliyor

2020 YKS: Hukuk okuyacakları mezuniyette ‘icra sınavı’ bekliyor

2020 YKS: Hukuk okuyacakları mezuniyette ‘icra sınavı’ bekliyor. YÖK, bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci alacak yükseköğretim kurumları kontenjanlarını belirledi. En önemli değişikliklerden biri hukuk fakültesine girecek öğrenciler mezuniyette ‘meslek icra sınavı’ na girecek olması.

 

YÖK, üniversitelerin örgün eğitim programları için 835 bin 383 kontenjan belirledi. YKS sonuçları 28 Temmuz’da açıklanacak. YKS tercihleri ise 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

YÖK'ten üniversite kontenjanlarına ilişkin yapılan açıklamada dikkat çeken ise geçen sene 190 başarı sırası puanı olan ve bu yıl barajı 125’e düşen hukuk fakülteleri ile ilgili. Bu yıl hukuk fakültelerinin kontenjanı 16 bin 327 olarak belirlendi.

2020 YKS: HUKUK OKUYACAKLARI MEZUNİYETTE ‘İCRA SINAVI’ BEKLİYOR

Açıklamada, Adalet Bakanlığı da olmak üzere paydaşların görüşleri dikkate alınarak hukuk fakültelerinde geçen sene 190 bin olan başarı sıralaması şartının, bu sene için kamuoyuna duyurulduğu şekliyle 125 bin olacağı hatırlatıldı. Açıklamada ‘başka yenilik’ ise şöyle duyuruldu:

“Bu sene hukuk fakültelerine kayıt olacaklar için önemli bir değişiklik daha söz konusu olacak. Yeni YÖK'ün son 5 yıldır üzerinde durduğu ve gündemde tuttuğu meslek icra sınavı da Yargı Reformu kapsamında yasal zemine kavuştu.”

Yani bu yıl hukuk fakültesine giren öğrenciler mesleklerini yapabilmek için mezuniyetlerinde meslek icra sınavına da girmiş olacak.

 

22-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş