Arama sonuçları

2020 YKS: Sınav konuları değişecek mi?

2020 YKS: Sınav konuları değişecek mi?

2020 YKS: Sınav konuları değişecek mi? 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) koronavirüs salgının önlemleri kapsamında 25-26 Temmuz tarihinde yapılacak. Peki Liseye Geçiş Sınavı (LGS) gibi YKS’de de konular değişecek mi? LGS’de olduğu gibi sınav soruları yalnızca yüz yüze eğitimde işlenen derslerden mi çıkacak?

2020 YKS: SINAV KONULARI DEĞİŞECEK Mİ?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YKS’nin ertelendiğini duyururken, YKS sınav kapsamı hakkında bilgi verdi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

YÖK Başkanı bu konunun da Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde ve onlardan gelecek teklife göre şekilleneceğini söylüyor. Bunun anlamı MEB, YÖK’e eğer derse “Sınavda öğrenciler sadece yüz yüze eğitimde gördükleri konulardan sorumlu olsun” derse o zaman YÖK bunu dikkate alacak.

Böyle bir teklif gelmezse de 2 yıldır olduğu gibi YKS’de tüm konulardan sorumlu olacaksınız. Yani yüz yüze eğitimde görmemiş olsanız da sorumlu olacaksınız. Biliyorsunuz okulların açılması ve uzaktan eğitimin devam etmesi 30 Nisan’a kadar sürecek. Eğer okullar bu tarihte açılabilirse tüm öğrenciler için telafi eğitimleri olacak. Bu durumda da hızlandırılmış eğitimle müfredat konularınız tamamlanacak.

26-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş