Arama sonuçları

2020 YKS ve 2020 LGS semineri: FMV Işık Okulları Ispartakule Kampusu’nda

2020 YKS ve 2020 LGS semineri: FMV Işık Okulları Ispartakule Kampusu’nda

2020 YKS ve 2020 LGS semineri: FMV Işık Okulları Ispartakule Kampusu’nda. Bu yıl hem lise hem de üniversite sınavlarına yaklaşık 4 milyon öğrenci katılacak. Bu öğrencileri hangi değişiklikler bekliyor? Tüm bunları bu kez FMV Işık Okulları Ispartakule  Kampusu’nda bu yıl üniversite ve lise sınavına girecek öğrenciler ve onların velileriyle konuştuk.

Haziran ayında milyonlarca öğrenci ve velisini ilgilendiren iki sınav olacak.

2020 YKS VE 2020 LGS SEMİNERİ: FMV IŞIK OKULLARI ISPARTAKULE KAMPUSU’NDA

Bunlardan birisi 2020 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) olacak. 4+4+4 eğitim yasası ile ilkokula başlayan öğrenci sayısının 600 binin üzerinde artmasıyla bu yıl sınava girecek öğrenci sayısı da rekor kıracak. Bunun da LGS’de hem sınav hem de yerleştirme sisteminde yaratacağı sıkıntılar olacak. İşte hem bu sıkıntıları hem de sınava nasıl hazırlanmak gerektiğini FMV Işık Okulları Ispartakule Kampusu’nda 8’nci sınıf öğrenci ve velileri ile konuştuk.

Haziran ayındaki bir başka sınav ise 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olacak. Bu sınava yaklaşık 2.5 milyon öğrenci katılacak. Öğrenciler sınav için hazırlıklarına başlarken YÖK de onları ilgilendiren önemli kararlar aldı. Bunlardan birisi hukuk barajının 190 binden 125 bine yükseltilmesi olurken, bu yıl ilk kez iki bölüm daha başarı sırası barajına dahil oldu. Bunlardan diş hekimliği için en düşük başarı sırası barajı 80 bin, eczacılık için ise 100 bin oldu. Bunun yanı sıra özel yetenek sınavlarıyla ilgili de yapılan değişiklikler oldu. Tüm bu değişiklikler ile YKS için nasıl hazırlanmak gerektiğini de  FMV Ispartakule Işık Lisesi ile fen lisesi öğrencileriyle konuştuk.

Öğrencilerin yanı sıra seminerlerimize FMV Ispartakule Işık Lisesi ile Fen Lisesi Müdürü Arzu Altuntaş ve Müdür Yardımcısı Gül Saba Taka ile Ispartakule Işık İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Noyan Bingöl ile Müdür Yardımcısı Damla Gül Sapmaz da katıldı.

-

-

-

-

 

-

-

-

-

 

 

22-10-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş