Arama sonuçları

2021 LGS: Devlette tercih, özel liselerde serbest kayıt dönemi

2021 LGS: Devlette tercih, özel liselerde serbest kayıt dönemi

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanına göre öğrencilerini alan aralarında Amerikan, Fransız, İtalyan, Alman liselerinin bulunduğu yabancı özel liseler ile Türk özel okullarında serbest kayıt dönemi başladı. Özel liseler için kayıtlar 14 Temmuz akşamı son bulacak. Bu tarihten itibaren ise özel liseler nakiller dönemi başlayana kadar kayıt alamayacak.

Devlet liseleri için ise tercihler 16 Temmuz akşamı son bulacak. Aralarında yabancı özel liselerin de yer aldığı ve LGS puanına göre öğrenci alacak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamayacak. Bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Ancak öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek. Özel okula kayıt yaptırmadan önce yapılmış tercihler de iptal edilecek.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Tercihler öğrenci ve velisi tarafından e-okul üzerinden ya da herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Tercihlerin mutlaka ortaokul müdürlüklerine onaylatılması gerek, aksi halde geçerli olmayacak.

Tüm öğrenciler önce yerel tercih yapacak, aksi halde sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okulların tercih ekranı bu öğrencilere açılmayacak. LGS puanıyla öğrenci alan okullardan en fazla 10 okul tercih edilebilecek. LGS puanıyla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda öğrenciler yerleştirilecek.

YEREL TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Yerel tercih, tüm öğrenciler için zorunlu. Yerel tercih için 5 okul seçme hakkı var. İlk 3 okul kendi kayıt alanından seçilecek. Ancak aynı okul türünden Anadolu, meslek ya da imam hatip sadece 3 tane seçebilecekler. Yani 5 tercihin tümünü Anadolu lisesi yapamayacak. Ayrıca komşu kayıt alanındaki bir okulu da kendi kayıt alanından 3 okul seçmeden tercih listesine alamayacak.

İKİ KEZ NAKİL UYGULAMASI

İki kez nakil uygulaması olacak. Başvurular 26-30 Temmuz 2021 ve 02-06 Ağustos 2021 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecek.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI 26 TEMMUZ’DA

Yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2021 tarihinde bakanlığın sitesinden açıklanacak. Öğrenciler, TC kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecek.

SINAVLA 177 BİN ÖĞRENCİ ALINACAK

Türkiye genelinde 2 bin 91 liseye LGS puanıyla öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların kontenjanı ise 177 bin 500.

 

12-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş