Arama sonuçları

2021 LGS: Örnek soruları neden yayımlanmıyor?

 2021 LGS: Örnek soruları neden yayımlanmıyor?

2021 LGS: Örnek soruları neden yayımlanmıyor? 8’nci sınıf öğrencilerinin katılacağı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 6 Haziran’da yapılacak. Ancak geçen yıl ekim ayından itibaren LGS için öğrencilere sınav soruları hakkında bilgi vermek amacıyla “örnek sorular” yayımlanıyordu. Bu yıl ise kasım ayına gelinmesine rağmen henüz örnek sorular yayımlanmadı. Peki neden?

 

2021 LGS: ÖRNEK SORULARI NEDE YAYIMLANMIYOR?

 

Bu sorunun yanıtını 31 Aralık 2020 tarihine kadar sürecek uzaktan eğitimle ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamasında bulmak mümkün. Ayrıca katıldığı TV programında da Selçuk aynı açıklamayı yaptı, Bakan Selçuk, merkezi sınavlara hazırlanan öğrenciler için sınav müfredatının “uzaktan eğitim” süreci ile uyumlu hale getirilmesi” için çalışmalar yürütüldüğünü ve öğrencilerin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçladıklarını söyledi. Bunların neler olduğu önümüzdeki hafta açıklanacak.

 Bu durumda da örnek soruların öğrencilerin sorumlu olacakları müfredatın “uzaktan eğitim” ile uyumlu hale getirilmesinden sonra yani önümüzdeki haftadan sonra paylaşılacağı anlaşılıyor.

20-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş