Arama sonuçları

2021 LGS soruları: Neler değişecek? Nasıl sorular çıkacak?

2021 LGS soruları: Neler değişecek? Nasıl sorular çıkacak?

6 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için artık sayılı aylar var. Öğrenciler tüm müfredattan sorumlu olacak. Müfredatta bir azaltma söz konusu değil. Uzaktan ve yüz yüze eğitimin tüm konularından soru çıkacak.

Peki sorular nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ne düşünüyor? Soruların yapısı ile ilgili bir değişiklik söz konusu olacak mı?

Yanıt evet. Bu sene için sorularda bir değişiklik yapılması düşünülüyor. Yine seçeciliği yüksek sorular olacak. Ama sorular uzun olmayacak.

SORULAR NASIL OLACAK?

Sorular basit olacak. Ancak bunun anlamı kolay sorular hazırlanacak değil. Yine yüksek seçicilikte sorular yer alacak. Ancak öğrenciler zorlu bir süreçten geçtiği için uzun sorulardan oluşan bir sınav düşünülmüyor. Kısa sorular olacak. Daha kısa, daha net, anlaşılır. Bir sayfalık sorular bu yıl olmayacak. Bilgi soruları değil, okuduğunu anlamaya yönelik, yorum yapma ve bilgilerini kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular. Bilen ile bilmeyeni ayırt edecek.

LGS BAŞVURU KILAVUZU NE ZAMAN ÇIKACAK?
 

LGS başvuru kılavuzunun ise mart ayı sonunda yayımlanması bekleniyor. Sınava öğrencilerin geçen yıl olduğu gibi başvurularının otomatik olarak yapılması düşünülüyor. Geçen sene de tüm 8’nci sınıf öğrencilerinin başvuruları otomatik yapılmış, isteyen öğrenci sınava girmişti. .

OKUL NOTU SÜRECEK

Velilerin en çok sorduğu soruya gelince, okul notunun etkisi sürecek. LGS yerleştirmelerinde sınavla öğrenci alan okullarda puanı eşit öğrencilerin sıralanmasında, yerel yerleştirmede ise doğrudan yerleştirilmelerinde okul notları etkili oluyor.

07-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş