Arama sonuçları

2021 LGS ve 2021 YKS: Seyreltilmiş müfredatta hangi konulardan sorumlu olacaklar?

2021 LGS ve 2021 YKS: Seyreltilmiş müfredatta hangi konulardan sorumlu olacaklar?

2021 LGS ve 2021 YKS: Seyreltilmiş müfredatta hangi konulardan sorumlu olacaklar? Önümüzdeki haziran ayında Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek yaklaşık 4 milyon öğrenci ve ailesi bu sorunun yanıtını arıyor.  Geçtiğimiz yıl 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim sürecine geçildiğinde ve okulların pandemi yüzünden açılmayacağı ortaya çıktığında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS ve YKS’ye girecek öğrencilerin yalnızca birinci dönem müfredatından sorumlu olacakları kararını almıştı.

2021 LGS VE 2021 YKS: SEYRELTİŞMİŞ MÜFREDATTA HANGİ KONULARDAN SORUMLU OLACAKLAR?

2020-2021 yılının 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim ile başlayacağının belli olmasından sonra işte 2021 LGS ve YKS’ye girecek öğrenci ve aileler de hem sınava eğitim uzaktan olursa nasıl hazırlanacaklarını hem de sınavın kapsamının ne olacağını sormaya başladı. Özellikle de seyreltilmiş müfradatla birlikte sınavın kapsamının değişip değişmeyeceği merak konusu.  

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a da gelecek yıl YKS'ye girecek öğrencilere yönelik seyreltilmiş müfredatın nasıl olacağı soruldu. Selçuk, şu yanıtı verdi:

BAKAN SELÇUK: HANGİ KONULARDAN SORUMLU OLACAKLARINI AÇIKLARIZ

"Prensip olarak hep vurguladığımız bir şey var. Biz çocuklarımızı mağdur etmeyiz. Onların avantajına bakarız. Müktesep hakları hiçbir zaman görmezden gelmeyiz. Bu mesele, sadece Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının işi de değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yapılan toplantılarda ilgili tüm kamu kuruluşları, bakanlıklar bir ortak değerlendirme ortaya koyuyorlar ve neticesinde kararlar veriliyor. Burada bazı ana kararlara ihtiyacımız var. Bu ana kararlar ortaya çıktığında, ki yakın zamanda bunun olabileceğini tahmin ediyoruz, biz çocuklarımızın hangi konulardan sorumlu olacağı konusunda net açıklama yaparız. Nasıl geçen dönemdeki sınava giren çocuklarla ilgili beklentinin ötesinde bir iyileştirme yaptık, bu çocuklarımız için de gerekeni yaparız. Onlar normal derslerine devam etsinler. Bütün konular, onlar için şu anda zaten hazır olarak var."

 

19-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş