Arama sonuçları

2021 LGS ve YKS: Müfredatta seyreltme olur mu?

2021 LGS ve YKS: Müfredatta seyreltme olur mu?

2021 LGS ve YKS: Müfredatta seyreltme olur mu? Haziran ayında yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) müfredatının ne olacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. Tüm müfredattan sorumlu olunacağı açıklamasına rağmen 4.5 milyon öğrenci ve ailesi bir azaltma olup olmayacağını merak ediyor. Çünkü öğretim yılı başında önce uzaktan ve yüz yüze eğitimin tüm konularından sorumlu olunacağı açıklandı. Ardından müfredatta bir seyreltme olacağı belirtildi. Sonra da yine tüm müfredattan sorumlu olunacağı dile getirildi.

Sürekli bu tür açıklamalar da haklı olarak öğrencilerde “Sınav müfredatı ne olur?” sorusuna neden oluyor. Bir kez daha Milli Eğitim Bakanı  Ziya Selçuk’a bu konu soruldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu soruya ne yanıt verdi.

Bakan Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

2021 LGS VE YKS: MÜFREDATTA SEYRELTME OLUR MU?

Geçen yıla kıyasla yapılan hazırlıklar sonucunda öğrencilerin sınavlara hazırlanırken ihtiyaç duydukları her türlü kaynağı bulabildiğini dile getiren Selçuk, şöyle devam etti:

"Buradan baktığımızda bu tür bir hazırlık müfredatın tümünden sorumlu olmakla ilişkisi bakımından uygun görünüyor yine heyetimize soruyoruz yani bilimsel heyetimize soruyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı mevcut duruma bakar, olağanüstünün durumuna göre olağanüstü değişik kararlar olabilir, yani bir seyretme de olabilir. Bir ihtimal olarak söylüyorum bunu. Neye göre? Koşullara göre. Burada önemli olan şey şu, eğer biz diyelim ki türev, integralin olmadığı bir içerikten söz etsek ya da ikinci dönem 'hiç yok' desek. Bu emin olun üniversiteyi de olumsuz etkileyebilecek, 10'uncu sınıfların 11'ini probleme sokacak, 11'in 12'sini probleme sokabilecek bir durum. Bunları öğrenmiş olmak çocuğunuz için bir kazanç. Bunu bir sınav meselesi olarak görmeyip, hayata hazırlanma meselesi bu, bu kendini yetiştirme meselesi, donanımlı olma meselesi bu. Burada öğrendiği şey ya da öğrenmediği şey açısından bakıldığında 'Neyi öğrenmezsen kardır' diye bir işten söz etmiyoruz eğitimde. Eğitim bir tamamlanma prosesidir ve bu sürecin içerisinde de çocuklarımızın öğrendiği her konu onları ileride üst sınıflarda çok daha rahatlatacak."

31-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş