Arama sonuçları

2021 LGS ve YKS: Sınav müfredatı ne oldu?

2021 LGS ve YKS: Sınav müfredatı ne oldu?

2021 LGS ve YKS: Sınav müfredatı ne oldu? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, haziran ayında yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) müfredatıyla ilgili “Sınavla ilgili içerikler konusunda öğrencilerin yükünü azaltma konusunda çalışmamız var” açıklama yapmıştı.

2021 LGS VE YKS: SINAV MÜFREDATI NE OLDU?

Selçuk, geçtiğimiz 20 Kasım Cuma günü bu açıklamayı yapmış ve “Önümüzdeki hafta açıklama yapılacak” demişti.
Bu açıklamanın üzerinden 10 gün geçti ve LGS ve YKS’ye girecek yaklaşık 4 milyon öğrenci de bir değişiklik olup olmadığını öğrenmek istiyor.

TÜM KONULARDAN SORUMLUSUNUZ

2020-2021 öğretim yılı başladığında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2021 LGS’ye girecek öğrencilerin hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimde işlenen tüm konulardan ve kazanımlardan sorumlu olacaklarını açıklamıştı. Geçen yıl ise LGS ve YKS öğrencileri adayları yalnızca birinci dönem yüz yüze işlenen konulardan sorumlu olmuştu.

UZAKTAN EĞİTİM AÇIKLAMASI  

Selçuk, 31 Aralık 2020 tarihine kadar sürecek uzaktan eğitim ile ilgili ilk yaptığı açıklamada, sınav müfredatında değişiklik olacağına ilişkin mesaj vermişti.  Selçuk, sınav müfredatının  uzaktan eğitime uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalışmanın yapıldığını dile getirmişti.

Ardından da katıldığı bir televizyon programında bunu yineledi. Sınavlara girecek 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri için sınav müfredatının uzaktan eğitime nasıl uyumlu hale getirileceğini tekrarladı. Selçuk, şunları söylemişti: “Biz bu dönemde hep öğrencilerimizin lehine düşünmeye çalışıyoruz. Cocuklarımızın sınavla ilgili içerikler konusunda yüklerini azaltmak noktasında da bir çalışma var. Önümüzdeki hafta bununla ilgili bir açıklama yapılacak. Daraltılacak mı? Nasıl bir çerçeve çizilecek? Bu çok teknik bir konu.”

ÖĞRENCİ AÇIKLAMA BEKLİYOR

Bu açıklamalardan sonra öğrenci, eğitimci ve veliler nasıl bir değişiklik olacağını bir hafta boyunca yapılacak açıklamalardan öğrenmek için bekledi. Ancak aradan 10 gün geçmesine rağmen bir açıklama yok. Acaba MEB, “bekleyip, görelim” mantığında mı yoksa karar veremedi mi?

30-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş