Arama sonuçları

2021 LGS: Yerel yerleştirmede birinci dönem notlarına bakılmasın

2021 LGS: Yerel yerleştirmede birinci dönem notlarına bakılmasın

2021 LGS: Yerel yerleştirmede birinci dönem notlarına bakılmasın. Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak yerel yerleştirmede birinci dönem notlarının dikkate alınmaması istendi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yazılı sınavların değerlendirmeye alınmayacağı kararının doğuracağı adaletsizleri önleyecek olması bakımından doğru bir karar olduğunu söyledi.

2021 LGS: YEREL YERLEŞTİRMEDE BİRİNCİ DÖNEM NOTLARINA BAKILMASIN

Geylan şöyle dedi:  “Ancak ülkemizde uzaktan eğitim araçlarından yoksun olduğu için canlı ders etkinliklerine katılamayan önemli sayıda öğrencimizin bulunduğu göz önüne alındığında yapılacak değerlendirmelerin ne derece adil ve gerçekçi olacağı tartışmalıdır. Bu nedenle adrese dayalı lise yerleştirmelerinde Ortaokul Başarı Puanı (OBP) belirlenirken, birinci dönem notları hesaba katılmamalı. Aksi taktirde telafi edilemeyecek adaletsizliklere neden olunacaktır.

Aslında yapılması gereken, liselerde olduğu gibi ortaokullarda da ikinci dönem gerçekleştirilecek yüz yüze sınavlarla puan değerlendirmesinin yapılmasıydı. Böylelikle öğretmenlerimizi gereksiz tartışmalara da sürüklememiş olacaktık.”

 

14-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş