Arama sonuçları

2021 LGS: Yerleştirme sonuçlarının ardından nakiller başlayacak

2021 LGS: Yerleştirme sonuçlarının ardından nakiller başlayacak

1 milyonun üzerinde öğrenci ve velisinin merakla beklediği Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak yerleştirme sonuçları 26 Temmuz tarihinde açıklanacak. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte LGS puanıyla ve yerel yerleştirme yani sınavsız öğrenci alan liselerin boş kalan kontenjanları da açıklanmış olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencileri önce sınavla öğrenci alan lise tercihlerine göre yerleştirme işlemine bakacak. Bu liselere öğrenciler kontenjana puan üstünlüğüne göre yerleştirilecek. Eğer öğrenci sınavla öğrenci alan liselere yerleşemiyorsa bu kez yerel tercihlerine bakılacak. Hem sınavla hem sınavsız öğrenci bir liseye yerleştirilemezse açık liseye kaydedilecek.

İKİ KEZ NAKİL UYGULAMASI OLACAK

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ise liseler için iki kez yapılacak nakil uygulaması başlayacak. Nakillere yerleşen ya da yerleşmemiş tüm öğrencilerle birlikte özel okul öğrencilerininin katılma hakları olacak. Nakil uygulaması için başvurular 26-30 Temmuz 2021 ve 02-06 Ağustos 2021 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecek. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek

Nakiller döneminde özel okullar öğrenci kaydı ve nakil işlemlerini yapabilecek.

22-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş