Arama sonuçları

2021 LGS-YKS: Öğrenciler tüm müfredattan sorumlu olacak

2021 LGS-YKS: Öğrenciler tüm müfredattan sorumlu olacak

2021 LGS-YKS: Öğrenciler tüm müfredattan sorumlu olacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, haziran ayında yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) öğrencilerin tüm konulardan sorumlu olacaklarını söyledi. Selçuk, 15 Şubat’tan sonra liselerde yapılacak yazılı sınavlarında ise öğrencilerin 1 Kasım 2020'ye kadar olan konulardan sorumlu olacaklarını belirtti.

Katıldığı televizyon programında sınavlarla ilgili bilgi veren Selçuk, yaklaşık 4 milyon öğrencinin merak ettiği LGS ve YKS ile ilgili de bilgi verdi. Selçuk öğrencilerin yarısının müfredatın tamamından olması gerektiğini, bir kısmının da “azaltılsın” istediklerini belirterek, şöyle dedi:

2021 LGS-YKS: ÖĞRENCİLER TÜM MÜFREDATTAN SORUMLU OLACAK

“Tüm müfredattan sorumlu olacaklar. Ancak süreç dinamik bir süreç, her zaman için gözden geçirme olasılığı var ama bu sene geçen sene gibi değil.  Geçen sene küresel salgında martta okulları kapattık ve biz hiç hazır değildik. Bakanlığın hazır olmadığı dönemde toplumdan yüksek beklenti içine girmesi doğru değildi. Ama şimdi aynı değil.”

 

17-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş