Arama sonuçları

2021 YKS'de baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 oldu

2021 YKS'de baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) çok sayıda adayın barajın altında kalması nedeniyle barajın geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da düşürülmesi gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, barajların bu yıl da düşürüldüğünü Twitter hesabından duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tweeti şöyle:

"Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum.

Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır.

Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

YÖK, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra düşen barajların ne zaman kullanılacağını şöyle açıkladı:

AYT/YDT Puanı 180 ve üzerinde olan adayların “merkezi yerleştirme” ve “ek yerleştirme” işlemlerinde puan ve başarı sıraları korunarak tercih ve yerleştirme süreci daha önce ilan edildiği şekilde tamamlanacaktır.

-  2021-YKS işlemlerine mahsus olmak üzere merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için “ikinci ek yerleştirme” yapılacaktır. Merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlara verilecek olan bu ikinci ek yerleştirme imkânından “TYT puanı asgari 140”; “AYT/YTD puanı asgari 170” olan adaylar da yararlanabilecektir.​

10-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş