Arama sonuçları

2022 LGS: 1.2 milyon öğrenci için ‘lise’ maratonu sınavla başlıyor

2022 LGS: 1.2 milyon öğrenci için ‘lise’ maratonu sınavla başlıyor

Sonuçları sınavla öğrenci alan liselere yerleştirmelerde kullanılacak  Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) 8’nci sınıfta okuyan yaklaşık 1.2 milyon öğrencinin katılması bekleniyor. 17 bin 915 okulda gerçekleştirilecek sınavda 700 bin kişi görev alacak. Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Sınıflar en fazla 20 kişilik olacak.

KONTENJANLAR DA BELLİ OLACAK

Sınav sonuçlarının açıklanacağı 30 Haziran'da merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarının kontenjanları da belli olacak. Kovid-19 salgınından sonra ilk kez öğrenciler maskesiz olarak sınava girecekler.

SÜRE DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Sayısal ve sözel olarak iki bölümden oluşan sınavın süresinde değişiklik yok. İlk oturum sözel bölümde Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika verilecek. Soru başına 1.5 dakika. Dinden muaf öğrenciler ise 15 dakika erken çıkacak.

Saat 11.30'da başlayacak matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltileceği ikinci oturumda öğrencilere 80 dakika süre verilecek. Yani soru başına 2 dakika süreniz olacak. İki oturum arasında ise 45 dakikalık mola olacak.

SAAT 09.00’DA SINAV YERİNİZDE OLUN

Sınav salonlarına yerleştirmelerin yapılabilmesi için saat 09.00’da öğrencilerin sınava girecekleri okullarında olması gerekiyor. Sınava 15 dakika geç gelen öğrenci girebilir ama ek süre alamaz. Sınava giriş belgeleri okul sıralarınızda olacak.

YANINIZDA NELER OLMALI?

Geçerli kimlik belgeleri, (nüfus cüzdanı ya da TC kimlik kartı, geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç idaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile sınava alınacak. Geçerli kimlik belgesi olmayan sınava alınmayacak. Fotoğraflı olmayan kimliklerle de öğrenciler sınava girebilecek.

Ayrıca yanınızda en az iki adet yumuşak uçlu kalem ve silgi olmalı. Yine bandajı çıkarılmış pet şişede su bulundurabilirsiniz.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için en geç saat 09.00’da sınava gireceğiniz binada hazır olmanız gerekiyor.

YANINIZDA OLMASIN

Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hiçbirşey olamaz. Çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır. Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.

KİTAPCIKLAR NE ZAMAN VERİLECEK?

Kılavuzda talep edilmesi durumunda, sınav oturumları tamamlandıktan sonra soru kitapçıklarının veli ya da öğrenciye verileceği belirtiliyor olsa da sınav kitapçıklarının 6 Haziran’da dağıtılacağına ilişkin bilgilendirme yazısı okullara ulaştı.

LGS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

Bu sınavla ilgili unutulmaması gereken ise bir sıralama sınavı olduğu. O yüzden de bilmediğiniz soruları mutlaka boş bırakın. LGS puanları hesaplanırken, her testte 3 yanlış 1 doğruyu götürecek.

 

 

04-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş