Arama sonuçları

2022 LGS: Bilgileri kontrol etmede son gün

2022 LGS: Bilgileri kontrol etmede son gün

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 5 Haziran’da uygulanacak. Tüm öğrencilerin başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından otomatik olarak yapıldı. Velilerin tüm bilgileri e-Okul adresinden kontrol edilebileceğine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı velileri uyardı.

Veliler, öğrencilerinin sınav bilgilerini, 14 Nisan'a kadar kontrol edilebilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, LGS kapsamında merkezi sınavın başvuruları ve onay işlemleri Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek.

SINAV BİLGİLERİNİ KONTROL

Bu kapsamda, Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirilen başvuru işlemlerine ilişkin öğrencilerin sınav bilgilerinin "e-okul.meb.gov.tr" üzerindeki e-Okul Veli bilgilendirme sisteminden 14 Nisan'a kadar kontrol edilmesi gerekiyor.

Bakanlık, LGS adayı öğrencilerin sınav bilgilerinin kontrolü konusunda velilere bilgilendirme mesajı da gönderdi. Öğrencilerin bilgilerinde sorun bulunması halinde, veliler, düzeltme taleplerini okul müdürlüklerine iletebilecek.

SINAVA GİRİŞ BELGELERİ

Sınav giriş belgeleri 27 Mayıs’tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren kendilerine ulaşan sınav giriş belgelerini mühürleyerek öğrencilere teslim edecek. İki oturumlu sınavın  birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak.

14-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş