Arama sonuçları

2022 LGS: Değişiklik var mı? Bakan Özer ne dedi?

2022 LGS: Değişiklik var mı? Bakan Özer ne dedi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) bir değişiklik olmadığını söyledi. LGS başvuru kılavuzunun yayımlanmasının ardından açıklama yapan Özer, bu yıl da LGS başvurularının tüm 8’nci sınıf öğrencileri için otomatik olarak yapılacağını söyledi. Özer, başvuruların 4-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti.

 

SINAVDA DEĞİŞİKLİK YOK

 

Özer, LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildirdi. Özer, "Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak" dedi.

İLK KILAVUZLAR

Bu yıl ilk kez görme ve işitme yetersizliği olan öğrenciler için erişilebilir kılavuzlar hazırlandığına ve özel eğitim öğrencileriyle ilgili pek çok yeni çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak 2022 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nu bu yıl ilk defa görme yetersizliği olan öğrenciler için 'sesli betimleme' ve işitme yetersizliği olan öğrenciler için ise 'işaret dili' ile düzenleyerek erişime sunduk."

29-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş