Arama sonuçları

2022 LGS: Ortalamalar düşer mi?

2022 LGS: Ortalamalar düşer mi?

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tamamlandı ancak sorular hem sosyal medyada hem öğrenci hem de eğitimciler tarafından tartışılmaya devam ediyor. Eğitimcilerin de öğrencilerin de ortak görüşü bu yılın matematik sorularının geçen yıla göre daha kolay olduğu yönünde. Ancak 20 soruluk Türkçe testinde soruların seçiciliğinin çok yüksek olduğu yorumları dile getirilirken, 5 yılın en zor Türkçe soruları olduğu belirtiliyor. Öğrencilerin iki seçenek arasında kaldığı ve cevap vermekte zorlandığı ifade edilirken, benzer bir yorum da fen bilimleri soruları için geçerli. Bazı soruların kitapçığın bir sayfasını kapladığı, uzun paragraf yüzünden öğrencilerin dikkatlerinin dağıldığı, tekrar soruyu okumaya döndükleri ve zaman kaybettikleri söyleniyor.

 

ORTALAMALARA NASIL YANSIR?

 

Bu iki testin zorluğunun ise LGS yapılma ortalamalarına nasıl yansıyacağı merak konusu. Eğer öğrencilerin dile getirdiği gibi Türkçe ve fen bilimleri soruları öğrencilerin tümünü zorladıysa geçen yıla göre testlerin yapılma ortalamaları da düşecektir. Aynı şekilde tam yapan sayısı da düşecektir.

Hatırlarsak geçen sene tam yapan öğrenci sayısı 97 olurken, Türkçe testinin ortalaması 9.41, Fen Bilimleri testinin ortalaması da 8.04 olmuştu. Yorumlara göre matematik geçen yıla göre daha kolay ise o zaman da 4.20 olan ortalamanın yükselmesini bekleyebiliriz.

Sizlerden bu soruların sınavın puanlarına nasıl yansıyacağına ilişkin çok sayıda soru geliyor. 7 Haziran saat 21.00’de pervinkaplancom instagram yayınında Türkiye Özel Okullar Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cem Gülan ile birlikte olacağız ve bu yılın sınavının yerleştirmelere etkisini konuşacağız. Bekleriz.

06-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş