Arama sonuçları

2022 LGS: Yerleştirmelerde 'devamsızlık’ kriteri geri geldi

2022 LGS: Yerleştirmelerde 'devamsızlık’ kriteri geri geldi

1 milyon 31 bin 799 öğrencinin katıldığı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanlarıyla tercihlerin nasıl yapılacağına ilişkin LGS Tercih Kılavuzu yayımlandı. LGS tercihleri 4-20 temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirme sonuçları ise 25 Temmuz’da açıklanacak. Aynı gün okulların boş kontenjanları da ilan edilecek ve geçen yıl olduğu gibi iki kez nakil uygulaması gerçekleştirilecek. Bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 323 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Sınav puanıyla kayıt yapılabilecek okullara toplam 192 bin 962 öğrenci alınacak.

Anadolu liselerine 65 bin 866, fen liselerine 38 bin 850, sosyal bilimler liselerine 10 bin 380, Anadolu imam hatip liselerine 39 bin 676, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 38 bin 190 kontenjan ayrıldı.

DEVAMSIZLIK GERİ GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS tercih kılavuzunu yayımladı. Buna göre sınavla öğrenci alan liselere yerleştirmelerde eşit puanlı öğrenciler için kullanılan devamsızlık kriteri bu yıl tekrar kullanılacak. Geçen sene koronavirüs salgını yüzünden okula devam isteğe bırakıldığı için devamsızlık kriteri kullanılmamıştı. Ancak bu yıl kriter geri geldi. Aynı zamanda yerel yerleştirme için de devamsızlık kriteri bu yıl geçerli olacak. Özürsüz devamsızlığı daha az olan öğrenci avantajlı olacak.

Yine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iki kez nakil dönemi yapılacak. Sınavla öğrenci alan liselere tercihler yine 10 tane olacak. Ama yerel tercih yapmak bu yıl da zorunlu. Yerel tercih yapmayanlara sınavla öğrenci alan okulların ekranı açılmayacak. Yerel tercihte de 5 okul seçilebilecek.

30-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş