Arama sonuçları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için meşale yakma törenine de izin yok

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için meşale yakma törenine de izin yok

Kadıköy Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen meşale yakma törenine ilçedeki öğrencilerin katılmasına izin verilmedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararına tepki gösteren Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, şöyle dedi:

CUMHURİYET'İN DEĞERLERİNDEN UZAK TUTMAK

“Ulusumuzun geleceği olan gençlerimizi, böylesi fevri kararlarla Cumhuriyet değerlerinden uzak tutulmaya çalışılmasını asla kabul etmiyoruz. Bütün Kadıköylüleri 29 Ekim’de yapılacak Cumhuriyet Yürüyüşü’ne çağırıyoruz.”

Kadıköy Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl düzenlediği meşale yakma töreni, Kadıköy İskele Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Meşaleyi Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve yurttaşlar birlikte yaktı.

ÖĞRENCİLERE İZİN VERİLMEDİ

Her yıl öğrencilerin katılımıyla yakılan meşale yakma törenine ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından izin verilmedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yasal başvuruların yapıldığını ancak yanıt alınamadığını söyleyen Odabaşı, “Arkadaşlarımız tören alanında öğrencileri göremeyince İlçe Milli Eğitimi arayarak katılım olup olmayacağını sordu. Gerekçe sunulmadan öğrencilerin gönderilemeyeceği söylendi. Kaymakamlık’ta bu konuda sessiz kaldı”dedi. 

Hiçbir gücün gençleri Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştıramayacağını kaydeden Odabaşı, şöyle dedi: " Geleneksel olarak bu meşale yakma törenini, Kadıköy’deki ortaokullu ve liseli öğrencilerin katılımıyla yapıyorduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün veya Kaymakamlığın ya da idari yetkili kimse onun siyasi tavrından dolayı, gençlerimizle yakamıyoruz. Burada bu meşalenin sönmesine, söndürülmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.”

Odabaşı, yaz sezonunda da Fikirtepe’de 2 okulun bahçesinde çocuk tiyatrosu için izin istediklerini o zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izin vermediğini sözlerine ekledi. 

26-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş