Arama sonuçları

‘3 çocuk’ fikrinin mucidi de YÖK’e atananlar arasında

‘3 çocuk’ fikrinin mucidi de YÖK’e atananlar arasında

Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) üye değişikliğine gidildi. Kurul üyeleri Zeliha Koçak Tufan, Abdullah Kaya, Murat Tuncer, Mehmet Şişman, Hayati Develi ve Mustafa Çiçekler’in görevine Cumhurbaşkanlığı Kararı ile son verildi. Görevden alınan altı üyenin yerine aralarında kamuoyunda tartışılan isimlerin de olduğu beş kişi görevlendirildi.

Toplam 21 kişiden oluşan YÖK’te görev değişikliği yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurula seçilen isimler, Cevahir Uzkurt, Eyüp Özdemir, Ayşen Gürcan, Mürteza Bedir ve Haldun Göktaş göreve getirildi.

YENİ ÜYELER KİMLER OLDU?

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre YÖK’e yeni seçilenler arasında dikkati çeken isimler yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’un da aralarında olduğu Yükseköğretim Kurulu üyeliğine yeni seçilen isimler şöyle:

Prof. Dr. Cevahir Uzkurt: 2012-2015 yılları arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Uzkurt, 2015-2018 yılları arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.

3 ÇOCUK FİKRİNİN MUCİDİ

Prof. Dr. Ayşen Gürcan: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta dillendirdiği, “Üç çocuk” fikrinin mucidi Ayşen Gürcan’ın kamuda birden fazla yerde koltuğu bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eski bakanı Gürcan, Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’nın yanı sıra bir okulda da müdürlük yapıyor.

Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir: İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Mürteza Bedir: İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin eski dekanı

Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş: Ankara Bilim Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi

04-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş