Arama sonuçları

3 soruya yanıt bugün: Okullar 1 Haziran’da açılacak mı? LGS ertelenecek mi? YKS tarihi değişecek mi?

3 soruya yanıt bugün: Okullar 1 Haziran’da açılacak mı? LGS ertelenecek mi? YKS tarihi değişecek mi?

3 soruya yanıt bugün: Okullar 1 Haziran’da açılacak mı? LGS ertelenecek mi? YKS tarihi değişecek mi?  4 milyonu aşkın öğrenci ve aileleri bugün toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısının ardından alınacak kararları bekliyor.

 

Çünkü bu kabine toplantısında “normalleşme süreci” gündem maddesi olacak. Bayramdan sonra koronavirüs salgını ile ilgili alınan kararlarda bir değişiklik olup olmayacağı belli olacak. Aynı zamanda da  Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihleri ile okulların ne zaman açılağı da netlik kazanacak.

 

3 SORUYA YANIT BUGÜN: OKULLAR 1 HAZİRAN’DA AÇILACAK MI? LGS ERTELENECEK Mİ? YKS TARİHİ DEĞİŞECEK Mİ?

Hafta içinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada okulların 31 Mayıs’a kadar kapalı kalacağını ve uzaktan eğitimin süreceğini açıkladı. Ancak 7 Haziran’da yapılacak LGS ile ilgili tarih kararının kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağını söyledi. Selçuk, bir soru üzerine de okulların 1 Haziran’da açılmasına ilişkin “Biz hazırız” yanıtını verdi.

Bu arada sosyal medyada da 20-21 Haziran’dan 25-26 Temmuz’a ertelenen YKS’nin tekrar haziran ayına çekileceği gündem konusu oldu. YKS adayları sosyal medyada 'YKS tarihime dokunma' diyerek, tarihin değişmesine karşı çıktı. İşte bu sorunun yanıtı sınava girecek yaklaşık 2.5 milyon aday tarafından bekleniyor.  

LGS ERTELENİR Mİ?

Yine merakla beklenen bir başka konu da 1.8 milyon öğrencinin girmesi beklenen LGS’nin de açıklandığı gibi 7 Haziran’da yapılıp yapılmayacağına ilişkin. Sınav ile ilgili ertelenmeyi bazı eğitimciler bekliyor. Ancak bu sınavın tarih konusu da bugün netlik kazanacak.

04-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş