Arama sonuçları

3 yılda 1 milyon yazılımcı yetişecek

3 yılda 1 milyon yazılımcı yetişecek

3 yılda 1 milyon yazılımcı yetişecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlatacaklarını açıkladı. Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında gençlere çağrıda bulunarak, şöyle dedi:

3 YILDA 1 MİLYON YAZILIMCI YETİŞECEK

"Evde Kal Türkiye' sloganıyla gönüllü karantina uyguladığımız şu günlerde özellikle gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Dünyada yıldızı her geçen gün daha da parlayan yazılım sektörü sizleri bekliyor. Bunun için 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlatıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızın hazırladığı proje kapsamında eğitimler, özellikle de BTK Akademi Eğitim Portalı üzerinden gerçekleştirilecektir. Hala 13 başlıkta 47 bin dakikayı bulan 31 ayrı eğitim bu sitede hizmet veriyor. Yılsonuna kadar eğitim sayısı 100'e çıkacaktır. Gençlerimizin tek yapması gereken sisteme girip öz geçmişlerini kaydettirmektir. Tamamlanan eğitimler ve başarı dereceleri sistemdeki öz geçmişlere otomatik olarak işlenecektir. Programı tamamlayanlar güvenliğinden veri analistliğine, siber güvenlikten yazılım geliştirmeye kadar 15 farklı alanda uzman olarak istihdam edilebilme imkanı kazanacaktır. Böylece gençlerimiz korona günlerini geleceklerine ışık tutacak bir fırsata çevirebilecektir. Bu programın ülkemizin yazılımcı ihtiyacının giderilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum."

CANLI DERS UYGULAMASI DA BAŞLADI

Erdoğan, örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki faaliyetlere 16 Mart itibarıyla ara verildiğini belirterek, hemen ardından da Milli Eğitim-TRT iş birliğiyle 3 televizyon kanalı kurularak uzaktan eğitime geçildiğini hatırlattı. Öğrencilerin uzaktan eğitimi için kurulan platformu benimsediklerini ve günlük olarak takibini yaptıklarının tespit edildiği bilgisini veren Erdoğan, şöyle devam etti:

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI

"Ortaöğretim ve yükseköğretim sınavlarına hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için de canlı ders uygulaması başlattık. Velilerimiz de uzaktan eğitim sürecine dahil edilerek gerekli bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları yapılmıştır. Liselere ve yükseköğrenime geçiş sınavının kapsamı öğrencilerimizi mağdur etmeyecek şekilde yeniden belirlenmiştir. Diğer sınavlarla ilgili düzenlemeler de süratle hayata geçirilmiştir."

Erdoğan, 2 milyon 234 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisine kızlar için 75 lira, erkekler için 50 lira olmak üzere şartlı eğitim yardımı yapıldığını hatırlattı. Erdoğan, öksüz ve yetim 41 bin öğrenciye bu yardımı aylık 150 lira olarak verdiklerini belirtti.

20-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş