Arama sonuçları

31 ile 3 gün sokağa çıkma kısıtlaması

 31 ile 3 gün sokağa çıkma kısıtlaması

31 ile 3 gün sokağa çıkma kısıtlaması. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Mayıs'tan itibaren de 31 ilde 3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlamasına gidileceğini duyuran Erdoğan, şöyle dedi: "Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Kriz sonrası yeniden yapılanacak dünyada ülkemizin 2023 hedeflerinin ötesinde bir konuma ulaşabileceğine yürekten inanıyorum."

31 İLE 3 GÜN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Kovid-19 salgını ile ilgili Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'de hamdolsun hiçbir vatandaşımız hastane kapısından geri çevrilmemiş, hiçbir hastanın tedavisi ihmal edilmemiştir. Yeni hasta ve ölüm sayısı günden güne azalıyor. Ülke ve millet olarak koronavirüs salgınına karşı yürüttüğümüz mücadelenin somut neticelerini almaya başladığımız bir döneme girdik" şeklinde konuştu. Erdoğan, "Bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık."

'59 ÜLKEDEN 25 BİN VATANDAŞIMIZI DAHA GETİRİYORUZ'

"40 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik" diyen Erdoğan, "59 ülkeden 25 bin vatandaşımızı daha ülkemize getiriyoruz" bilgisini verdi.

'ABD'YE TIBBİ YARDIM MALZEMELERİNİ GÖNDERİYORUZ'

"55 ülkeye salgınla mücadele amaçlı malzeme desteği verdik." diyen Erdoğan, şöyle dedi: "Son olarak ABD'ye maske, yüz koruyucu, siperlik, N95 maske, tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi yardım malzemelerini yarın gönderiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların ne zaman açılacağıyla ilgili ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

27-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş