Arama sonuçları

31 ülkeden 1644 öğretmene 'ölçme değerlendirme eğitimi' verildi

31 ülkeden 1644 öğretmene 'ölçme değerlendirme eğitimi' verildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), 31 ülkede görevlendirilen 1644 öğretmene, ölçme değerlendirme eğitimi verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yurtdışına görevlendirilen öğretmenlere yönelik ölçme değerlendirme eğitimi başlatıldı.

ÖĞRETMENLERE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME EĞİTİMİ

Eğitimler, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde görevli ölçme değerlendirme uzmanları tarafından, 31 ülkenin saat farkları da dikkate alınarak, iki farklı grup olacak biçimde, dört farklı gün ve saatte düzenlendi.

"Sınıf İçi Değerlendirme" eğitimi, Türkiye saatinden geride olan Almanya, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerdeki görevli öğretmenlere 22 Mart'ta, Türkiye saatinden ileri olan Azerbaycan, Katar gibi ülkelerdeki görevli öğretmenlere ise 24 Mart'ta verildi.

Alternatif/Yeni Değerlendirme Yöntemleri eğitimleri ise 29 Mart ve 2 Nisan tarihlerinde yapıldı.

"YURT DIŞINDAKİ ÖĞRETMENLER İÇİN İLK KEZ BU KONUDA EĞİTİM DÜZENLENİYOR"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yurtdışındaki öğretmenler için ilk kez bu konuda bir eğitim düzenlendiğini belirtti.

Selçuk, eğitimlerin Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Bosna Hersek, Fransa, Gürcistan, İran, İsviçre, İtalya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuveyt, Lübnan, Moldova, Özbekistan, Romanya, Suudi Arabistan, Sudan, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan ve Yunanistan'da görevli toplam 1644 öğretmeni kapsayacak şekilde tasarlandığını aktardı.

"Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi" ana başlığı altında çevrim içi platformda iki eğitim gerçekleştirildiğini dile getiren Selçuk, uygulamaya ilişkin şunları kaydetti:

"İlk eğitimimiz, yurt dışında görevli öğretmenlerin sınıf içi ölçme ve değerlendirme yeterliklerinin geliştirilmesi amacıyla 'Sınıf İçi Değerlendirme', ikinci eğitimimiz ise klasik ve geleneksel değerlendirme yöntemlerinin tamamlayıcısı olarak kullanılabilecek yöntemleri aktarabilmek için 'Alternatif/Yeni Değerlendirme Yöntemleri' başlığında gerçekleştirildi. Yurt dışındaki gerçekleştirdiğimiz eğitimler, farklı içeriklerle sürekli olarak devam edecek. Önümüzdeki dönemde, Türk okullarına yönelik, Türkçe ve Türk kültürü öğretmenlerine farklı eğitim Selçuk, süreci koordine eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başta eğitimleri gerçekleştiren çalışanlara teşekkür etti. Selçuk, eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

13-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş