Arama sonuçları

36 okulda eğitime ara verildi

36 okulda eğitime ara verildi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), yüz yüze eğitimde 12 Mart-19 Mart tarihleri arasında görülen Kovid-19 vakalarını açıkladı.

42 il, 131 ilçe, 11 köyde, 442 öğretmenin test sonuçları pozitif çıktı. 33 öğretmen temaslı durumuna düşerken, Kovid-19 tespit edilen öğrenci sayısı 224, temaslı kabul edilen öğrenci sayısı ise 109 oldu. Bu dönemde 34 personel Kovid-19’a yakalanırken, bir personel temaslı duruma düştü, iki personel ise hayatını kaybetti. Tabloya göre, eğitime ara verilen okul sayısı 36, eğitime ara verilen sınıf sayısı ise 31 olarak gerçekleşti.

VAKA SAYILARI SÜREKLİ YÜKSELİYOR

Açıklamada, “Yüz Yüze Eğitimde Vaka Tespit Tablosu”nun sendikanın kendi olanakları ölçüsünde ulaştığı sınırlı verilerden oluşturulduğu belirtildi. Bu sınırlı verilerle bile her geçen hafta vakaların artış göstermeye devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, özetle şunlar kaydedildi:

Eğitim alanında salgın riskinin büyüdüğünü ve tedbirler bir an önce hızlandırılmazsa daha vahim tablolarla karşı karşıya kalınacağını görmek mümkün. İktidarın eğitim alanına ilişkin öncelik taşıyan bir aşı planlaması yoktur. Bu gelişme eğitimin geleceği açısından olduğu kadar öğretmen, öğrenci ve tüm eğitim bileşenlerinin yaşam hakkı açısından da vahim bir gelişmedir. Eğitim emekçilerine aşı yapılmaya derhal başlanmalıdır.”

23-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş