Arama sonuçları

37 bin kadro öğretmenlere yeter mi?

37 bin kadro öğretmenlere yeter mi?

Atanamayan öğretmenler dertli.  31 Ağustos’ta başvuruları başlayacak ve atamaları da eylül ayında yapılacak 37 bin kadronun kendilerine yetmediğini söylüyor. Öğretmenler, “Bu kadro kime yetecek? Aramızda yıllardır atama bekleyen öğretmenler var. Atanacak öğretmen sayısı artmalı” diyor.

Sosyal medyada da biyoloji, matematik, sınıf ve okul öncesi, fransızca öğretmenlikleri başta olmak üzere tüm branşlarda “daha çok öğretmen atansın” kampanyasına başlayan gençlerin istediği sayıları yaklaşık 300 bini bulan öğretmenlerin atanmasının sağlanması. Her branşın öğretmeni kendilerine daha fazla kadro verilmesini talep ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise henüz 37 bin öğretmen için hangi branşa ne kadar kadro verileceğini açıklamadı. Eğitim sendikaları da 37 bin atamanın yetersizliğinden söz ederek, sayının 100 bin olması gerektiğini vurguluyor.

37 bin öğretmen ataması için belirlenen kadrolar açıklandığında öğretmenlerin beklentilerinin ne kadar karşılanacağı ortaya çıkacak. 31 Ağustos 4 Eylül tarihleri arasında başvuruların alınacağı atamalar ise 7 Eylül’de gerçekleştirilecek.

FORMASYONA KOTA GELSİN TALEBİ

Öğretmen kaynakları yalnızca eğitim fakültesi mezunlarından karşılanmıyor.  Öğretmenlik hakkı fen edebiyat, ilahiyat gibi başka fakültelerin mezunlarına da formasyon ile veriliyor. İşte öğretmenler eğitim fakültesi dışındaki kaynaklara aynı hakkın tanınmasına karşı çıkıyor.  Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitim fakültesi dışında sadece formasyon olarak öğretmenlik hakkı kazananlara ilk atamada yüzde 5 kota vermesini istiyor. Bir başka talepleri de birinci öncelikli olarak atamak. Öğretmenler seslerini duyurmak için imza kampanyası başlattı.  

 ‘BAޞKA BİR SINAVA HAYIR’  

Öğretmenlerin tepkisini çeken bir başka uygulama ise aday öğretmenliğin kaldırılması için girilmesi zorunlu olan ve ilk kez bu yıl uygulanacak sınav. Zaten KPSS ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere iki aşamalı bir sınavdan geçtiklerini söyleyen öğretmenler, “Üniversite sınavına girip, başarılı olduk ve bölümlerimize yerleştik. Lisans eğitimimiz sırasında da yüzlerce sınava girdik, bunlarda da başarılı olduğumuz için mezun olduk. Ardından önce KPSS sonra da ÖABT girdik. Zaten mezuniyetten sonra iki aşamalı sınavdan geçiyoruz. Yeni bir sınav ne demek. Atandık ve artık öğretmeniz. Başka sınav istemiyoruz” diyor.

İL İÇİ VE DIޞI YER DEĞžİŞžTİRME TALEBİ

Kendilerine “genç öğretmenler” adını veren bir başka grup ise yine sosyal medyada rotasyonun kaldırılmasına tepki gösteriyor. Genç öğretmenleri merkezdeki okullara almak için rotasyon getirileceğini  açıkladıklarını anlatan bu grubun talebi ise il içi ve il dışı tayin hakkının bir kez daha kendilerine tanınması. 

17-08-2015


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş