Arama sonuçları

4-6 yaş arası 150 bin çocuk Diyanet’in Kuran kurslarında

4-6 yaş arası 150 bin çocuk Diyanet’in Kuran kurslarında

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarını çok önemsediklerini belirtti. Erbaş, şu ana kadar 10 bin civarında sınıf açtıklarını ve bu sınıflarda yaklaşık 150 bine yakın çocuğun olduğunu söyledi. Erbaş, “Geleceğimizi kendilerine emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz.. Bulunduğunuz yerlerde 4-6 yaş Kur'an kurslarımızı ziyaret edin çocuklarımızın neşesini, mutluluğunu paylaşın" dedi.

Diyanetten yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Artvin'de sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle buluştu. Artvin İl Müftülüğü’nce düzenlenen programda konuşan Erbaş, il buluşmaları kapsamında 34'üncü programı gerçekleştirdiklerini ve gittikleri her ilde STK'ler ile toplantı yaptıklarını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının STK'ler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Erbaş, şöyle dedi:

AİLE DİNİ REHBERLİK BÜROLARI

"Her ilimizde müftülüklerimiz bütün kurumlarla iş birliği içerisinde. Özellikle aile değerlerimizin muhafaza edilmesi noktasında valiliklerimizin bünyesindeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimizle iş birliği içerisindeyiz. 438 noktada Aile Dini Rehberlik bürolarımız var. Buralarda görevli vaizlerimiz var."

Toplantıya, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Artvin Müftüsü Hasan Güneş de katıldı.

YARIM MİLYONA YAKLAŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4-6 yaş grubunda bugüne kadar din ve değerler eğitimi verilen çocukların sayısı 464 bini aştı. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yaygın din eğitimi kapsamında "4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu" 2013'ten bu yana düzenleniyor.

18-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş