Arama sonuçları

40 dakikalık ilk teneffüse Türkiye'nin dört bir yanından destek yağmaya devam ediyor

40 dakikalık ilk teneffüse Türkiye'nin dört bir yanından destek yağmaya devam ediyor

40 dakikalık ilk teneffüse Türkiye'nin dört bir yanından destek yağmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Twitter’dan yaptığı "Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız" açıklamasına, Türkiye'nin pek çok ilinden destek geldi.

DONDURMADAN FUTBOL TOPUNA KADAR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "O kadar uzun bir teneffüs dondurmasız olmaz" diyerek 81 ilden 81 okula dondurma sözü vermesiyle başlayan destek, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ise, 81 ilde 81 okula fındık gönderme sözü vermesiyle devam etti. Bunu Türkiye'nin dört bir yanına kayısı göndereceklerini açıklayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, pişmaniye yollayacaklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın izlerken; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'ndan futbol topu, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'den tuz lambası, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan kestane şekeri, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'dan süt şekeri, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'den kabak lokumu, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'dan leblebi, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'den çay, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten portakal ve muz, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu'ndan çekme helva, Van'ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say'dan karadut şerbeti, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı'dan misket elmasıKahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz​'dan bal, Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem'den üzüm pekmez ve fidesi,   Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar'dan da Kızılcahamam maden suyu ve kek yollama sözü geldi.

Öte yandan, belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, 81 ildeki okulların belirlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle temasa geçildi.

20-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş