Arama sonuçları

50 bin öğretmen ‘temassız oyun’ eğitimi aldı

50 bin öğretmen ‘temassız oyun’ eğitimi aldı

50 bin öğretmen ‘temassız oyun’ eğitimi aldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen koşullarını daha kolay içselleştirmeleri, yeni normale eğlenceli bir şekilde uyum sağlayabilmeleri amacıyla "Temassız Oyunlar Projesi" ni yaşama geçirdi. Bu proje kapsamında 60 oyunun yer aldığı kitabı hazırlayan Prof. Dr. Tolga Erdoğan, çoğunluğu öğretmenlerden oluşan 50 bin kişiye eğitim verdi.

Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan, çocukların temas etmeden oynayabilecekleri 60 oyunun yer aldığı "Temassız Oyunlar" adlı kitabı yaklaşık 1,5 ayda hazırladığını belirtti. Erdoğan, oyunların, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katıldığı bazı etkinliklerle tanıtıldığını aktardı.

50 BİN ÖĞRETMEN ‘TEMASSIZ OYUN’ EĞİTİMİ ALDI

Erdoğan, projenin çok olumlu tepkiler aldığının altını çizerek, şöyle dedi: "Öğretmenlerimize temassız oyunları online eğitimlerle öğrettik. Eğitimlere katılan öğretmenlerimiz, kısa süreli de olsa okulların açıldığı dönemde öğrencilerine bu oyunları öğrettiler. Önümüzdeki süreçte de inşallah okullarımız açıldığında yine temassız oyunların öğretmenlerimiz tarafından kullanılacağını düşünüyorum."

ÇOCUKLAR OYUNA İHTİYAÇ DUYUYOR

Özellikle bu dönemin, çocukların oyuna çok ihtiyaç duydukları bir dönem olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle dedi:

"Salgın nedeniyle fiziksel temasın olmadığı ama çocukların oyunun doğasından kopmamaları gereken bir dönemdeyiz. O yüzden bu projeyi çok önemsiyoruz. Biz yetişkinler belki bilişsel o eksiklikleri kapatabiliriz ama çocuklardaki sosyal ve duygusal eksiklikleri, hareket eksikliklerini tamamlamak biraz daha güç olabilir. Bu yüzden öğretmenlerimize ve anne babalara hep şunu önerdik; lütfen çocuklarımızla oyun oynayalım, onlarla oyun oynamak için vakit ayıralım hatta bu dönem daha çok yetişkinler üzerine vurgu yapmaya çalıştık çünkü çocuk bir şekilde oyun oynuyor, oyuna katılıyor ama biz öğretmeni olarak, anne ve babası olarak ne kadar çok onun oyun sürecine dahil olursak çocuktaki sosyal ve duygusal eksiklikleri o kadar kapatabiliriz. Yaptığımız yetişkin eğitimlerinde anne, baba ve öğretmenler var, hep vurguyu bunun üzerine yaptık. Sen oynarsan öğretmenim, sen oynarsan sevgili anne baba, mutlu ve başarılı çocukların yetişmesi kolaylaşacaktır."

Erdoğan, proje kapsamında "eğitimde oyun", "uzaktan eğitimde oyun" başlıkları altında 75 online eğitim gerçekleştirdiklerini sadece yurtiçinden değil, 40 ülkede görev yapan öğretmenlere de bu eğitimleri verdiklerini söyledi. Erdoğan, ayrıca 40 ülkede oyun şenlikleri organize etmeyi de hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

20-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş