Arama sonuçları

500 bin tablet dağıtılırken haksızlık yapılmasın

500 bin tablet dağıtılırken haksızlık yapılmasın

500 bin tablet dağıtılırken haksızlık yapılmasın. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yaptı. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı  Geylan, "Temennimiz, başta MEB olmak üzere öğretmenlerin, idarecilerin, öğrencilerin ve velilerin kurallara uyarak bu sürecin sağlıklı yürütülmesini sağlamasıdır" dedi.

Geylan, yaptığı yazılı açıklamada, okul öncesi ve ilkokul 1'inci sınıfın yanı sıra 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitimin başlaması kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

500 BİN TABLET DAĞITILIRKEN HAKSIZLIK YAPILMASIN

Geylan, Kovid-19 salgın sürecinin öğretmenler ve öğrencileri olumsuz etkilendiğine; özellikle tablet, bilgisayar ve internet sorununun maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin derslere katılamamasına yol açtığına işaret etti.

Geylan, MEB'in 500 bin tableti hızla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmasının önemine dikkati çekerek bu noktada haksızlığa yol açacak uygulamalardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YERİNİ TUTMUYOR

Geylan, uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmadığını belirtti. Geylan; maske, mesafe ve hijyen kuralının sağlanması, sınıfların seyreltilmesi, her gün yerine haftanın belli günleri okula gidilmesi, okulda kalma süresinin kısaltılması ve yüz yüze eğitime paralel olarak uzaktan eğitimin devam etmesi koşuluyla yüz yüze eğitime geçilmesinin önemli bir adım olduğunu ifade etti. Geylan şöyle dedi:

"Önümüzdeki süreçte en büyük temennimiz, yüz yüze eğitim kararının ardından başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere öğretmenlerin, idarecilerin, öğrencilerin ve velilerin kurallara uyarak bu sürecin sağlıklı olarak yürütülmesinin sağlanmasıdır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ancak bu şekilde sağlıklı bir eğitim-öğretim sürecine dahil olabilir."

Geylan, Milli Eğitim Bakanlığının rutin hijyen kontrollerini istisnasız her okulda yapması, eksiği olan okullara malzeme takviyesi gerçekleştirilmesi ve servislerde de kontrollerin yoğun şekilde sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

 

60 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMALI

Geylan, köy okullarının açılmasının hızlandırılmasını ve köy okullarının açılmasıyla artan öğretmen açığının 60 bin öğretmen atamasıyla kapatılmasını talep etti.

Geylan, velilere de okul önlerinde yığılma yapmamaları, sosyal hayat ve temaslı olunan kişi sayısını asgari tutmaları, maskelerini çıkarmamaları uyarısında bulundu.

06-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş