Arama sonuçları

54 bin okulun, 53 bini salgın koşullarına uygun değil

54 bin okulun, 53 bini salgın koşullarına uygun değil

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, eğitim-öğretimin devlet eliyle ücretsiz verilmesi gerekirken velilerden IBAN numaralarıyla para toplandığını söyledi.

Türkiye'de 107 bin öğretmen, en az 43 bin derslik, 101 bin temizlik görevlisinin eksik olduğunu savunan Altay, 55 bin devlet okulundan 53 bininin hijyen açısından salgın koşullarına uygun eğitim-öğretime başlayamadığını öne sürdü.

55 BİN OKULUN 53 BİNİ EKSİK

Altay, şöyle dedi:
"Hijyen, temizlik, maske ve benzeri malzemelerin neredeyse yok denilecek düzeyde olduğu, okulları temizleyecek kadroların olmadığı şartlarda pandemi döneminde çocukları apar topar şekilde okullara doldurmanın, umarım sağlık bakımından çok olumsuz sonuçlarıyla karşı karşıya gelmeyiz. Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum, caka satmayı biliyorsun, 55 bin okulun bütün hijyen malzemelerini yolla, gel Meclise bir günde sana kadroyu çıkaralım, 101 bin temizlik görevlisini okullara gönder."

"5 MİLYON ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN KYK'YA BORCU VAR"

Velilerin, aile birlikleri ve toplam 40 ayrı kalemde kırtasiye ve giyim için para ödediğini anlatan Altay, okula başlama maliyetlerinin anaokulunda 1675 lira, ilkokulda 2 bin 736 lira, ortaokulda 2 bin 916 lira, lisede 3 bin 8 lira olduğunu kaydetti. Altay, "Asgari ücretle geçinen ailenin iki çocuğu varsa adamın maaşı başlangıç maliyetlerine yetmeyecek" dedi.

5 milyon üniversite öğrencisinin Kredi ve Yurtlar Kurumu'na borcu olduğunu ve bunların 350 bini hakkında yasal takip başlatıldığını ifade eden Altay, üniversite mezunu ve işsiz gençlerin bu duruma düşürülmesini kabul edemeyeceklerini belirtti.

07-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş